Deel dit artikel
-

Duizenden Sandd-postbezorgers aan de slag bij PostNL

Duizenden Sandd-postbezorgers hebben aangegeven per 1 februari aan de slag te willen gaan bij PostNL, ondanks geluiden dat veel bezorgers zich niet kunnen vinden in de arbeidsvoorwaarden.

PostNL heeft zich naar eigen zeggen maximaal ingespannen om iedereen een passend voorstel te doen. Voor duizenden Sandd-postbezorgers is dat ook gelukt; zij gaan per 1 februari aan de slag bij PostNL. Voor bezorgers in dienst van bedrijven die voor Sandd werken zijn er veel vacatures bij PostNL beschikbaar. En dankzij de samenvoeging van de netwerken blijft er werk voor de medewerkers van sociale werkplaatsen overal in Nederland. ‘Zonder consolidatie was de werkgelegenheid in de postsector alleen maar verder onder druk komen te staan, doordat het postvolume jaarlijks blijft krimpen met ongeveer 10 procent,’ aldus het bedrijf.

PostNL erkent dat er ook bezorgers in dienst van Sandd zijn die geen gebruik willen maken van het aanbod. Voor hen is hulp bij het vinden van een baan elders beschikbaar, en is er een goede sociale regeling afgesproken met de ondernemingsraad van Sandd.

Zo worden er op korte termijn banenmarkten georganiseerd voor bedrijven die op zoek zijn naar personeel.

In de loop van februari komen er meer details over de aantallen mensen die van Sandd overstappen naar PostNL.

Deel dit bericht

31 Reacties

Kiewiet - Postnned

Wij werken voor Postnned Stadskanaal bezorgen post voor Sand
maar zijn niet benaderd door Post Nl

Jan Wildenberg

Hoe zit het met de nabetaling van achterstallig loon waar de rechter uitspraak over gedaan hebt, hier hoor je of lees je nergens wat over.

anton buffing

En er zijn ook duizenden medewerkers die niet naar PostNL gaan. Het is wel waar dat het loon voor postvoorbereiding iets omhoog is gegaan. Maar het loon voor postbezorgers die met hun eigen fiets door weer en wind moeten ploeteren blijft gelijk, een schamele €9,90 bruto. En daar moet je dan je rekeningen van betalen.

anton buffing

Trouwens voor mij en veel anderen is er geen sociaal plan. Er is helemaal niets. En die banenmarkten, dat is window dressing. Ik kon bv nog 20 km verder reizen en dan op de bloemenveiling gaan werken en dan mag je om 4:30 naast je bed gaan staan om op tijd te komen om 6:00 uur.

Stef Bouwhuis

Met dit persbericht wast PostNL haar handen schoon. Zij hebben (borstkloppen) duizenden Sandd werknemers (voor de laagst te bedenken vergoeding) geplaatst.

Wat er niet bij staat is hoeveel onderaannemers nooit een voorstel hebben gehad en hoeveel duizenden mensen er niets passends aangeboden hebben gekregen, waardoor ze in de ellende zijn gestort. Post NL laat nergens zien zich sociaal verantwoordelijk te voelen voor mensen met de kleinste kans op de arbeidsmarkt.

Voor het overige is het opvallend dat PostNL er alles aan gedaan heeft om zelf te zorgen voor een verlaging van het postvolume. 75% van alle brievenbussen is verwijderd. Oudere mensen, die meer post gebruiken zijn hierdoor extreem hard geraakt. PostNL wil eigenlijk alleen nog maar volume post van grote partijen afhalen en fijnmazig bezorgen. Reclamemateriaal! De kleine man/vrouw is niet hun belang. Koud & kil is de nieuwe ondertitel onder het PostNL merk!

Hilly

Ik werk al 15 jaar voor postservice, onderdeel van Sandd..
Ook niks voor ons, mooi verhaal van post.nl, klopt niks van

Rita - 1972

Laat ze het maar zeggen als het 1 feb is.Hier in de buurt gaan er heel weinig van Sandd over na post nl Ik ook niet. Velen hebben een aanbod gehad waar ze niets mee konden Belde je op kreeg je gewoon te horen take it or leave it.En wij van Sandd krijgen nu veel post van post.nl in onze bakken Ze kunnen de post niet aan.Hoe zal het dan over 2 weken gaan.?

Richard vd Werf - 1964

ik werk voor Postedd te Hengelo
mijn werkgebied is Almelo
Hier heb ik ook geen aanbod van postnl gehad
alle info hoe de fusie verloopt heb ik via de media hierin wordt postedd ook heel summier op de hoogte gehouden
ik ben benieuwd wat er uit de gesprekken voor nuttigs komt maar ben bang dat het gewoon zachtjes afloopt en wij de bezorgers het er het bekaaist vanaf komen

te Riet

Veel Sandd medewerkers klagen om te klagen… De beloning bij Postnl, inclusief vakantiegeld, is veel hoger dan die van SANDD. Mensen wees blij dat Postnl jullie een baan aanbiedt!

Pierre

Jullie Sandd medewerkers kunnen ook beter niet bij Postnl gaan werken want dan hoeven jullie je ook niet te schamen dat je werkt voor een totaal incompetente organisatie.
Heb kerstpost verstuurd op 6 December 2019 en het kwam in Januari 2020 aan, ook wordt er regelmatig post verkeerd bezorgd in de straat, volgens mij lopen er tegenwoordig analphabeten de post te bezorgen.

Eline

Vreemd gister bij de bijeenkomst werd gezegd dat de operationele manager 40% over capaciteit had en niet wist hoe hij het werk moest gaan verdelen over het aantal mensen die hij toegewezen had gekregen. Naar de beloofde 35 uur die beloofd was kun je dus fluiten.

Heidi - Werknemer Sandd

Wat een onzin het aanbod van post.nl sloeg nergens op 3 uur langer in de week werken en 150 euro in de maand minder verdienen plus ik kon mijn eigen wijk (buitengebied) niet doen maar helemaal ergens anders. Sandd regelde alles persoonlijk post.nl deed onpersoonlijk via een mailtje. Ze moeten zich schamen .

Barend

Wat een gehuil!
Wees blij dat je werk hebt in deze tijd.
Half Nederland is blij dat het de maand financieel redt(ook ik)

Caroline - 1997

Wat een jankers van Sandd. Ze willen niet op zaterdag werken. Ze willen niet te ver fietsen. Ze willen hun eigen wijk houden. Ze hebben teveel eisen, werd blij dat postnl nog wat aanbiedt

Agnes Penninks- van Hoek

Hoe zit het met de mensen die bij de postservice werken voor Sandd. Ik werk hier al 15 jaar voor wordt er voor die mensen ook een oplossing aangeboden???

JR

Ik heb 14 jaar met sandd gewerkt. Het concrete voorstel van poatnl (ze zouden rekening houden met mijn bestaande wijk en de bezorgdagen), mooi niet dus.
Het werd donderdag en zaterdag, met zaterdag had k niet zoveel moeite.
Maar wat mij niet beviel was dat de post vanaf 12u bezorgt mocht worden, dat betekwnt dus dat je de gehele dag kwijt bent ook omdat je de post zelf op een depot af moest halen.
Dus geen post meer voor mij en hopen dat sandd het te weing betaalde aan mij eens recht gaat zetten
Op mijn ervaringen hiermee is nooit gereageerd
Hoop voor de ex sandd medewerkers dat postnl wat dat betreft wel de juiste gemaakte uren uitbetaald.

Herman - Postbezorger PostNL

Voor de zeikers die klagen over de verkeerd bezorgde brieven.
Waar mensen werken worden fouten gemaakt.
En wij van PostNL gooien geen post in kuilen in het bos als het even te veel wordt.
Veel mensen van Sandd willen niet aanpassen in een ander bedrijf . Dus niet zeuren maar een anderendaags zoeken

Herman - Postbezorger PostNL

Andere baan bedoel ik natuurlijk.

bert

Ik zou zeggen degene die niet mee willen afstand van doen en nieuw personeel aannemen die wel gemotiveerd zijn.

Martin Verhoeven - PostNL.

Ik denk dat je onze koninklijke PostNL niet kunt vergelijken met Sandd of welk ander postbedrijf dan ook. Laat de nieuwkomers eerst eens de moeite nemen te wennen en pas daarna schreeuwen in plaats van andersom en het salaris, je mag komen maar niets moet. Vind je het niet voldoende ? Zoek dan wat anders !

Sanne - Juffr.

Al die reacties, velen zo negatief.
Sandd wilde concurreren. Ze hoefden geen landelijke dekkingsgraad, 24/7 en spoed te doen. Merendeel werkte er niet onder contract, had geen cao en kreeg de opdracht om zelf de belasting te betalen. Was altijd maar afvragen hoelaat je de post kreeg en wie het je kwam brengen.
Al die extra bedrijven, het moet allemaal over het netwerk van PostNL voor een schijntje van de echte kosten. Zo veel mensen van Sandd die klagen dat ze niks aangeboden hebben gekregen waar ze iets mee konden.
Sorry maar vergeet je niet dat je andere collega’s voor JULLIE moeten inleveren.
Heb je er zoveel moeite mee, het is nog geen 31 januari. Ga in overleg met je eventuele nieuwe teamleider. Welke gemiddeld 600p heeft en er +/- 100p nieuwe bij in moet zien te krijgen.

Kan me een heleboel kerst periodes herinneren dat we de kerstpost van Sandd verdikke nog aan het weg brengen waren omdat Sandd ze niet weg kreeg. Met gemiddeld 500 poststukken perdag extra, sorry aan de nieuwe collega’s.
Jullie moeten eens aan je andere collega’s denken, welke bijna elke dag fouten van jullie op mogen lossen.

Zo zie je maar weer hoe makkelijk het is om gif te spuwen. Ik ben als postbezorger blij dat ik werk heb en aan het werk kan blijven. Heel erg blij dat ik nieuwe collega’s krijg. Maar vind het verrekte irritant dat we in moeten leveren op onze contract uren en dat de nieuwe collega’s je geen waarderen omdat ze beter schijnen te mogen verwachten en eisen.

Ben je het er niet mee eens. Ga in overleg en accepteer anders wat er je geboden wordt. Solliciteer anders ergens waar je wel denkt te krijgen wat je verdient.

Dominique - Sandd nu PostNL straks

Morgen laatste werkdag bij Sandd. Een weekje verlof en begin dan bij de pakketdienst van Post NL. Nieuwe uitdaging, ben benieuwd. Was gisteren ook bij bijeenkomst en vond ook dat er veel geklaagd wordt door (oud) werknemers van Sandd. Je kan niet van een bedrijf eisen dat alles zo zou gaan net als bij Sandd. Dan hadden ze Sandd wel over genomen en in die vorm behouden. Idd, blij zijn met de kansen die je krijgt. Als er mensen zo zeuren en toch bij postNL gaan werken… succes je hebt je zelf al 2-0 achter gezet wanneer je contract verlengd moet worden. Doe gewoon je best, heb plezier in je werk en dan zijn ze als bedrijf ook blij met jou!

Rosa - Sandd

Ieder maakt keuzes, soms goed soms minder. Ieder met zijn eigen reden. Zelf heb ik met plezier 3 jaar bij Sandd gewerkt. Dat was een bewuste keuze omdat ik niet volledige dagen kon werken maar toch wat wilde binnen brengen.
Heb ik bij de overname een bericht van post NL gekregen? Nee. Dit omdat een deel van Sandd onder Postedd valt. Zij vallen dus allemaal buiten de boot. Ik dus ook. Ik ben niet gaan solliciteren bij post NL, omdat ik dan 4 of 5 dagen moest werken. Dit staat mijn gezondheid niet toe.
Dus voor mij is het helaas pindakaas. Ga ik klagen? Nee, ik ben geen kost winner. Maar voor degene die dat wel zijn vind ik het erg vervelend dat het leaf it is, want wij Sandd/postedd hebben geen keuze mogelijkheid gehad. En dat vergeten veel mensen.

Monique - Post.nl

Hallo allemaal
Post van post nl en sandd samen gekomen.. mag dan wel een kar achter de fiets doen en een paar extra standers. Dat word zweten!!

Rheza

Achterstallig loon heeft Sanne hoger beroep, kan wel bij postbezorgers@fnv.nl je aanmelden. Loon is ook een verboden woord bij Hardheidscommissie Sandd, de club die uit Sandd personeel bestaat en zijn eigen vlees keurt. Elk gegrond bezwaar voor mega inkomensachteruitgang door overname, boren zij de grond in.

Petra - Sandd

Een postbedrijf bestaat niet alleen uit postbodes. 3500 werknemers van Sandd bekleden een andere functie, zoal chauffeurs, sorteerders en kantoorpersoneel. Daarnaast zijn er 3500 werknemers die via een franchiser van Sandd post bezorgen. Als er 50 procent van de 11.000 postbezorgers op het aanbod zijn ingegaan van post.nl zijn er 5500 die vanaf 01 februari geen werk meer hebben. Bij elkaar opgeteld betekent dit dat er 12.500 werknemers geen baan meer hebben vanaf 01 februari en zijn er 5500 werknemers naar Post.nl gegaan. Dus het klopt dat er ‘duizenden’ bezorgers zijn ingegaan op het aanbod van post.nl maar nog vele duizenden medewerkers van Sandd staan op straat. Mede door staatssecretaris Mona Keijzer.

Martien - Sandd

Wat een slap gelul van post nl alles bijelkaar 15 jaar klaar gestaan door weer en wind ,een nieuwe aanbieding ??nou vergeet het maar niet helemaal niets van post nl gehoord,de rechtzaak wie de fnv gewonnen heeft tegen Sandd hoor je niks meer van ,nee wij worden dankzij minister smitch of hoe dat mens ook heet behoorlijk in de boot genomen dan de reacties van de post nl medewerkers post in een kuil in het bos ,ja klopt is gebeurd,en bij post.nl ???kijk in de geschiedenis,woonhuis vol met niet. Bezorgde post,of rouwkaarten …fucking 14 dagen telaat bezorgd,maar het ergsteis dat de bezorgers en sters BESTOLEN worden door Sandd waar blijft het geld waar we RECHT op hebben ,nee. 1 opmerking nog post nl zijn leugenaars en Sandd gore dieven ,en als het zo blijft als het nu is de FNV ene laffe bende .

Marion Groenestein

Ook ik vlieg eruit bij post service. Jaren met plezier gewerkt daar maar als franchiser krijg je dus te horen dat het stopt. Heel jammer. En dat is niet alleen bij mij het geval.

Braun

Bijna 16 jaar via postservice gewerkt. Inkomen was niet veel maar nu is het niets meer. Leeftijd inmiddels 80, dus alternatieven zijn er in principe niet meer. Wie kan mij vertellen of er recht is op een (tijdelijke) vervangende uitkering oud?

Oud sandd medewerker

Hoor al die postbezorgers van PostNL eens wijs praten joh. Jongens even een klein dingetje, jullie zijn niet voor niks postbezorgers. Kom andere niet vertellen wat ze moeten doen na zo’n smerige overname van een compleet corrupt bedrijf, die ons vanalles heeft beloofd en niks is nagekomen. Wij hoeven niet te horen dat wij zeikerds of zielig zijn. Al helemaal niet van een stelletje tweederangs postbezorgers!

Map - Ex-Sandd

Het is wettelijk verplicht om bij overname of samengaan van bedrijven het personeel over te nemen. Ondanks dit vallen er toch ontslagen deze krijgen dan een regeling een zakje geld mee. Als er volgens bericht 8500 mensen van de 12800 personeel zonder baan komt te zitten kan men toch niet zeggen dat Post.nl zich echt heeft ingespannen voor passende contacten. Dit nog buiten de extra mensen via franchisenemers die voor Sandd bezorgen.Deze mensen hebben helemaal geen aanbod gekregen. Persoonlijk wel aanbod gekregen via mail maar ook de zaterdag welke echt niet in mijn voorkeursdagen zat. Dit omdat ik gedurende het seizoen dan op de camping zit. Niet bespreekbaar om zaterdag niet te werken. Vreemd dat ik onze vaste Post.Nl bezorger nooit op de zaterdag zie. Telefoontjes ingestelde lijn voor vragen over de overname wisten ze alle 4 de keren het antwoord niet en zou teruggebeld worden. Nummer dus 4 keer doorgegeven. Maar moet het telefoontje nog steeds krijgen. Zie overgang naar Post.nl dus echt niet zitten met zo’n communicatie. Had niet voor niks een parttime baan op dagen in de week. Ben echt wel bereid om af en toe in te vallen op de zaterdag en weet ook wel wat bezorgen is. Draaide regelmatig in nood 2 of 3 wijken. Dit gebeurde zeker de laatste maanden vaak. Er stonden meerdere wijken open in mijn nabijheid. Na akkoord overname werden deze direct door Post.nl bezorgd. Maar eind november kwamen ze terug ze konden het niet aan. Dus heel december 2 wijken gelopen. Wens de bezorgers van Post.nl dan ook succes. Maar niet die ons maar zeikers vinden tweederangsbezorgers en vinden dat we blij mogen zijn dat ons uberhaupt een contract wordt aangeboden door Post.nl wat een recht is. Niet alle Sandd bezorgers zijn zeikerds.Weet dat bezorgen bij Post.nl anders zou gaan en aanpassing zou vergen maar dat is nou eenmaal zo. Fietsen naar depot om post op te halen ook geen probleem. Maar daar pas om 11.30 te kunnen ophalen zou toch 3 gebroken dagen betekenen. Terwijl ik er nu 2 draaide en meer vrijheid had.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond