Deel dit artikel
-

Dutch Filmworks in cassatie in zaak over gegevens illegale downloaders

Dutch Filmworks geeft zijn strijd tegen illegale downloaders niet op. De filmdistributeur gaat in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Dat bepaalde onlangs dat Ziggo geen gegevens van gebruikers hoefde te overleggen.

De filmdistributeur wilde de gegevens hebben van klanten die tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 de film The Hitman’s Bodyguard illegaal hebben gedownload om ze een schikkingsvoorstel voor te leggen. In totaal gaat het om 377 IP adressen.

De campagne om downloaders aan te pakken werd destijds groots aangekondigd. Eind 2017 kreeg de distributeur toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens om IP adressen te verzamelen en downloaders te identificeren. DFW huurde het Duitse IT-bedrijf Tecxipio in voor de opsporing.

Eerder dit jaar oordeelde de voorzieningenrechter dat de filmdistributeur weliswaar een reëel belang had bij de gegevens, maar onvoldoende had duidelijk gemaakt hoe het de overtreders op hun rechten zou wijzen. Ook was het richtbedrag op geen enkele wijze onderbouwd. Zo werd de vordering alsnog afgewezen.

Het gerechtshof liet de privacy van de klanten van Ziggo zwaarder wegen dan de bescherming van het intellectueel eigendom van Dutch FilmWorks (DFW), zo valt te lezen in de uitspraak.

DFW vindt dat het Hof een verkeerde juridische afweging heeft gemaakt. Cassatieverzoeken worden echter niet altijd gehonoreerd, ook zullen de raadsheren geen nieuw oordeel vellen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond