Deel dit artikel
-

Dutch Founders Fund opent fonds van 62 miljoen euro

Het in Amsterdam gevestigde Dutch Founders Fund meldt vandaag dat het zijn tweede fonds heeft opgericht, waarmee ruim 60 miljoen aan durfkapitaal is opgehaald.

Het nieuwe fonds richt zich specifiek op marktplaatsen, waarbij het aansluit op de bredere trend van fondsen die een niche claimen. Driekwart van het beschikbaar vermogen wordt geïnvesteerd in het soort ondernemingen dat enkel bestaat bij de gratie van netwerkeffecten.

In eerste instantie richtten de fondsbeheerders zich op vijftig miljoen euro, maar de interesse was dermate groot dat de teller uiteindelijk iets boven de zestig miljoen euro uitkwam.

Dit tweede fonds in twee jaar richt zich specifiek op het B2B-segment. “De kaarten zijn hier zeker niet geschud”, vertelt Patrick Kerssemakers. “Door technische vooruitgang kun je in de niches van niches marktplaatsen maken. Cruciale bedrijfsprocessen bewegen zich naar online omgevingen. Daar is nog heel veel te ontwrichten.”

Dutch Founders verwacht zeventig procent van het geld te investeren in bedrijven die in het buitenland werken. Met zijn investeringen richt het team zich op pre-seed- en seedrondes tot de zogeheten Series A-ronde, de eerste grote financieringsronde. Kerssemakers en zijn compagnons vinden dat ze, ex-ondernemers zijnde, de meeste waarde kunnen toevoegen in de eerste levensfase van de onderneming.

Afgelopen week stapte het nog in het Amsterdamse BuildStream.io. Daarvoor deed het vervolgrondes in de digitale expediteur Shypple en werknemers-benefit platform YourCampus.

Aan het roer van Dutch Founders Fund staat ondernemers zoals Laurens Groenendijk (Just Eat, Treatwell, Miinto, Hiber), Patrick Kerssemakers (fonQ), Bas Beerens (WeTransfer), Hidde Hoogcarspel (Spacebuzz) en Remco van Zanten (ex Booking, Zalando, BCG). In het nieuwe fonds zijn ook ondernemers ingestapt zoals de oprichters van Hubs en die van Swapfiets.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond