Deel dit artikel
-

Dutch Founders Fund stapt in Primary Portal

Investeerder Dutch Founders Fund steekt ruim zes miljoen euro in fintech Primary Portal uit Londen.

Het Nederlandse fonds leidt deze seedronde samen met market maker Flow Traders. Het geld wordt mede gebruikt om te groeien in de VS, waar de Nederlandse ondernemers John Bentinck en Ilan Leshem vorige maand hun eerste activiteiten ontvouwden.

Primary Portal is een bedrijf dat de communicatie en de belangrijkste processen rond de equity primary markets stroomlijnt. Concreet houdt dat in, dat het bergen e-mails en bijlagen die rond gaan toegankelijk maakt vanuit een simpel dashboard. Het gaat bijvoorbeeld om IPO’s, obligaties en leningen.

Het platform wordt gebruikt door ruim 650 institutionele beleggers van wie velen ook in het bedrijf hebben geïnvesteerd. Deze gebruikers kunnen Primary Portal vrij eenvoudig koppelen met hun eigen bestaande systemen. Daardoor krijgen ze er niet weer een volgend scherm bij. Vanuit het online dashboard kunnen ze bovendien doorklikken naar achterliggende data en onderzoek.

De start-up hangt als het ware boven de IT-systemen van zijn gebruikers. Wanneer die hun IT-netwerk upgraden, vervangen of migreren kan de Londense dienst moeiteloos meeverhuizen.

Foto: Theo Crazzolara (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond