Deel dit artikel
-

Dutch Founders Fund stapt in reverse.supply

Dutch Founders Fund investeert met Capnamic een investeringsronde van vijf miljoen euro in het Duitse reverse.supply. Dat helpt modewinkels om gebruikte kleding opnieuw te verkopen via hun sites.

Het Nederlandse fonds doet mee aan de seedronde van vijf miljoen, geleid door VC Capnamic, en wordt vergezeld door de eveneens reeds zittende investeerders Push Ventures, Julia Bösch (CEO Outfittery) en Marcus Börner (oprichter van rebuy).

General partner Patrick Kerssemakers van het Nederlandse fonds: “Het gaat ons in dit geval echt om de ondernemers die erin zitten, om hun visie om de markt van tweedehands kleding. Je ziet Vinted en bijvoorbeeld The Next Closet opkomen, maar merken en winkels zelf hebben daar niets aan.”

De investeerders zetten hun geld op een SaaS-bedrijf dat aan merken en winkels een middel geeft om ontvangen retouren opnieuw, apart als tweedekans, in hun eigen webwinkel aan te bieden. Reverse.supply ontvangt en reinigt de kleding en software analyseert tegen welke prijs het opnieuw in de schappen kan.

“Dit is geen trend meer. De handel in tweedehands kleding is een nieuwe realiteit. Er zijn publieksgroepen die niets anders dan reeds gebruikte kleding willen kopen.”

De consument die zijn kleding opstuurt voor een tweede verkoop kan van de betreffende webwinkel cash of een tegoedbon krijgen. De gedachte is dat de winkel of het kledingmerk ook meer top of mind worden, dat consumenten niet per se meer naar marktplaatsen gaan. Maar liever naar de oorspronkelijke verkoper.

Janis Künkler, managing director en mede-oprichter van reverse.supply, zegt in een persbericht: “Re-commerce is een cruciale oplossing, omdat het de mode-industrie helpt om duurzamer te worden. Het is een must-have voor merken om te voldoen aan de hedendaagse klantbehoeften”.

Foto: Peter McConnochie (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond