Deel dit artikel
-

Dutch Game Awards uitgereikt in Hilversum

Vanavond zijn de winnaars van de Dutch Game Awards bekend gemaakt tijdens Dutch Media Week in Beeld en Geluid te Hilversum. Derk de Geus, voorzitter van de DGA benadrukte het belang van de onderscheidingen voor de Nederlandse game-ontwikkelaars.

De jury koos Good Job! als winnaar in de Best Game en Best Game Design categorie. Alleen al het feit dat dit de eerste Nederlandse game is die in samenwerking met Nintendo is ontwikkeld maakt Good Job heel speciaal, meent de jury. Paladin Studios heeft volgens de jury uitstekend werk geleverd met het creëren van een gestileerde, creatieve, ‘polished’ maar vooral een heel leuk puzzelspel.

The Falconeer pakte de prijs voor Best Art: Tomas Sala heeft deze AAA-productie grotendeels alleen gemaakt, maar als je The Falconeer ziet zou je denken dat er een groot ontwikkelteam achter zit.

Unexplored 2 – The Wayfarer’s Legacy won twee onderscheidingen, voor Best Audio en Best Technical Achievement.

Ook zijn vandaag de special awards uitgereikt. Deze zijn in het leven geroepen voor de studio’s, personen of initiatieven die soms wat meer op achtergrond spelen, maar wel belangrijk zijn voor de Nederlandse gamesindustrie.

Dat Vertigo Games Best Studio wint is volgens de jury logisch. Het is een van de meest toonaangevende VRstudio’s ter wereld. Dat Vertigo Games recent Force Field heeft overgenomen is daarnaast belangrijk voor zowel de groei van de studio, maar ook om de potentie en kwaliteit van de Nederlandse game-industrie aan te
tonen.

De Inclusion Award ging de naar recent afgestudeerde Sacha Blom: Haar afstudeerstage betrof inclusive hiring & recruiting. Ze bouwde al snel een groot netwerk op (inclusief studiohoofden) dat bereid was om te  praten over een van de lastigste onderwerpen in de game-industrie: inclusiviteit. Sindsdien is ze bezig om een  actief momentum voor diversiteit en inclusie op gang te brengen en is ze ambassadeur voor Women in Games geworden.

Ook was er de Lifetime Award, ging naar ‘de wijze uil’ van de Nederlands Games Industrie; Mark Overmars.

Foto DGA

Winnaars algemeen
Best Game: Good Job! – Paladin Studios
Best Art: The Falconeer – Tomas Sala
Best Audio: Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy – Ludomotion
Best Innovation: Traffic Jams – Little Chicken Game Company
Best Technology: Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy – Ludomotion
Best Game Design: Good Job! – Paladin Studios
Best Commercial Achievement: The White Door – Rusty Lake
Best Applied Game: Sparky – Lunggames
Best Debut Game: Deliver Us The Moon: KeokeN Interactive
Best Student Game: Arid – Sad Viscasha Studios – BUas

Winnaars voor de Special Awards
Best Studio: Vertigo Games
Inclusion Award: Sacha Blom
Lifetime Award: Mark Overmars

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond