Deel dit artikel
-

Dutch Game Garden trekt naar Hilversum

Dutch Game Garden (DGG) breidt zijn formule uit naar Hilversum. In het Rotorgebouw aan de Arendstraat opent de aanjager van de Nederlandse gamesindustrie een nieuwe locatie voor creatieve ondernemers. Het gebouw maakt deel uit van het project Werf35, waar werken, wonen en horeca samenkomen. Na Utrecht en Amsterdam is het de derde DGG-vestiging in het land.

In het Rotorgebouw is ruimte voor tien tot twaalf gamebedrijven. Medeoprichter van het naastgelegen Spil Games Peter Driessen is hoofdinvesteerder en ontwikkelaar van Werf35. Er komt wat hem betreft een creatieve campus van met ruimte voor bedrijvigheid, een restaurant en ontmoetingsmogelijkheden.

De komst van Dutch Game Garden naar Hilversum is het resultaat van een brede samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid onder de naam Growing Games. Uit de private sector heeft behalve Driessen ook vastgoed-belegger Hanegraaf getekend voor het traject. Hij neemt de verbouwing van het Rotorgebouw voor zijn rekening.

Wethouder Jan Rensen van Economische Zaken en Werkgelegenheid, zegt namens het Hilversumse College ‘verheugd’ te zijn met de komst van Dutch Game Garden naar zijn stad. De nieuwe vestiging verstevigt en verbindt de lokale gamesindustrie zoals dat ook in Utrecht gebeurt.

De Hilversumse locatie van Dutch Game Garden ligt op loopafstand van treinstation Hilversum Sportpark.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond