Deel dit artikel
-

Dutch Sport Tech Fund investeert in urban app CityLegends

Dutch Sport Tech Fund, het investeringsfonds voor sporttechbedrijven, investeert in CityLegends. De Eindhovense start-up heeft een app waar skaters, freerunners en andere urban sporters locaties kunnen vinden.

Naar eigen zeggen bedient CityLegends inmiddels een groep van vijftigduizend sporters en atleten en bereikt het miljoenen jongeren via social media.

Over de omvang van de investering doen de partijen geen uitspraak. In Dutch Sport Tech Fund (portfolio) zit zo’n vijf miljoen euro aan belegbaar vermogen.

Mede-oprichter Jimmy Hermans zegt in een persbericht: “Er worden alleen wedstrijden georganiseerd voor professionele urban artiesten en atleten, maar niet voor de overgrote groep: amateurs. Ook is er weinig kruisbestuiving tussen verschillende steden en disciplines, omdat een skater uit Roermond niet weet wat de tofste spots in Den Bosch zijn. Die twee problemen lossen we op met CityLegends.”

Hij begon de app samen met technisch directeur Thijmen Verkerk.

Op CityLegends nemen straatsporters het tegen elkaar op door hun creativiteit, zoals een gefilmde skate-truc, te posten op de app, die te zien is in een timeline zoals die van Instagram. De andere gebruikers stemmen vervolgens wiens werk de meeste indruk maakte. De winnaar verovert zo een spot, een battle of een toernooi en wint geld of prijzen van merken die de community sponsoren.

Een urban sport als skaten staat ook op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs weer op de agenda. Dat begon in 2020 in Japan toen 3X3 basketball, BMX freestyle en skaten werden toegevoegd aan het programma.

Het bedrijf wil het geld gebruiken om zijn bereik op te schalen naar andere steden, in binnen- en buiteland, en zijn propositie richting adverteerders en sponsoren uit te bouwen.

@citylegends #urbanlegends #map #eindhoven #brabant #spots #parkour_freerunning #skate #scooter #area51eindhoven #commit040 ♬ Jimmy Cooks – Remix – Dj Luli Torres

@citylegends @djai_marchena with some 10stair action 💥 Get CityLegends now and upload your clips for a feature chance 🔥 . . #skate #skatelife #skateordie #skateanddestroy #skateboardingisfun ♬ original sound – CityLegends

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond