Deel dit artikel
-

DVDStream slingert dvd rechtstreeks de huiskamer in

Dvdstream uit Ridderkerk gaat via internet films verhuren die met speciale apparatuur direct op de televisie kunnen worden gekeken. De dienst heeft veel weg van video on demand. Met DVDstream trekt een kijker een film namelijk betrekkelijk eenvoudig de huiskamer in.

Wie een film van DVDstream wil bekijken heeft daarvoor speciale apparatuur nodig. Dat is de PalmButler 600. Met die apparatuur kan volgens DVDstream op eenvoudige wijze de door de kijker gewenste film geselecteerd worden, om deze direct via de computer door te geven aan de tv en deze erop te bekijken. Het is de PalmButler 600 die de computer verbindt met de tv.

Via het DVDstream-menu op de afstandbediening kan vervolgens gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van DVDstream. DVDstream biedt momenteel 500 filmtitels aan, maar het Ridderkerkse bedrijf streeft er naar om het assortiment binnen enkele maanden uit te breiden tot 2000 titels.

Het bedrijf heeft eigen servers staan in Amsterdam waarop de films worden opgeslagen. De PalmButler-software snijdt de films in hapklare brokken die via de computer automatisch worden gedownload en in de huiskamer getoond. Een abonnement op de dienst kost de consument 12,42 euro per maand.

Wie een abonnement neemt bij DVDstream voor twaalf maanden betaalt 149 euro, maar krijgt daarvoor wel de PalmButler apparatuur ter waarde van 49 euro bijgeleverd.

Deel dit bericht

1 Reacties

gekkehenk

Een jaar later … site nog steeds offline. Miste zeker een paar details in het businessplan 😀

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond