Deel dit artikel
-

Dwangsommen illegale gokaanbieders ingevorderd

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft bij twee illegale aanbieders dwangsommen ingevorderd. Beide aanbieders, L.C.S. Limited en Blue High House S.A. kregen eerder een last onder dwangsom opgelegd voor het aanbieden van illegale kansspelen aan Nederlandse spelers. Omdat de illegale partijen hun activiteiten niet hebben gestaakt (of gestaakt hebben gehouden), worden de bijbehorende dwangsommen nu ingevorderd.

L.C.S. Limited kreeg al in 2022 een last onder dwangsom opgelegd voor het aanbieden van illegale kansspelen op de website sons-of-slots.com. Met zo’n last sommeert de Ksa een aanbieder het aanbod direct te stoppen. Daarnaast kan voor de periode waarin illegaal aanbod beschikbaar is geweest ook nog een boete worden opgelegd. L.C.S. Limited kreeg daar in oktober 2023 een boete van 2.074.000 euro voor opgelegd. Bij hercontrole in oktober 2023 bleek tevens dat L.C.S. via de site yugibet.com opnieuw illegale kansspelen aanbood.

Blue High House S.A. kreeg in oktober 2023 een last onder dwangsom opgelegd voor het aanbieden van illegale kansspelen via de website betonline.ag. Deze overtreding is niet gestopt; de website geeft Nederlandse spelers nog steeds de gelegenheid om te gokken, hoewel er geen Nederlandse vergunning aanwezig is. Daarom wordt ook deze last, ter hoogte van €129.000, nu ingevorderd. Daarnaast kan ook hier nog een boete worden opgelegd.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond