Deel dit artikel
-

Dyson investeert in robotlab

Dyson, de Britse fabrikant van stofzuigers, investeert 5 miljoen pond in een roboticalab van Imperial College Londen. Daar wordt een visionair systeem ontwikkeld dat robots moet helpen om hun omgeving beter te herkennen.

Dyson heeft tot nu toe zelf geen robotstofzuiger op de markt gebracht, zoals veel andere bedrijven. Bekende robotstofzuigers zijn bijvoorbeeld LGs Hom-Bot en iRobots Roomba. In 2001 stond Dyson op het punt om de DC06 te lanceren, maar die werd ingetrokken omdat het apparaat te zwaar en te duur werd.

De samenwerking met het roboticalab gaat al terug tot 2005. Nu komt er een nieuw lab onder leiding van Andrew Divison, waar vijftien wetenschappers komen te werken.

‘Mijn generatie dacht dat de wereld zou worden gedomineerd door robots in 2014. Wij hebben robots met mechanische en elektronische capaciteiten, maar met weinig begrip van hun omgeving’, aldus James Dyson, oprichter en CEO van Dyson.

Dyson gaat zijn eigen onderzoekscentrum overigens ook uitbreiden. Het Britse bedrijf wil de komende jaren drieduizend meer techneuten anstellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond