Deel dit artikel
-

E-zine Spunk in boeken

Online jongeren magazine Spunk en uitgeverij Vassalucci gaan samen in boeken. Daartoe is vrijdag het contract getekend tussen Vassalucci en Spunk. Het is de bedoeling jaarlijks tien boeken uit te geven.

De eerste titels verschijnen dit najaar, waaronder de columnbundel Lust van Renske de Greef, Hieper van Hannah Buenting met korte verhalen over ADHD, Stinknegers over Raouls reis door West-Afrika en het schoolschrift Klootzaken van onze politiek commentator Kelvin. Er zullen ook Spunk Boeken verschijnen van jong buitenlands talent.

Volgens Spunk-uitgever Frank Bierens gaat het om een joint venture met Vassalucci waarin de opbrengsten min of meer gedeeld zullen worden tussen Spunk en tussen Vassalucci. “Aanvankelijk dacht ik: ik ga alles zelf doen, maar toen dacht ik ineens, waarom zou ik wiel opnieuw gaan uitvinden? Een partij als Vassalucci heeft de distributie.” 

Dat Spunk ook boeken gaat uitgeven, was niet zo zeer een idee van Bierens zelf. “Nee, we werden door steeds meer uitgeverijen benaderd. Daarop dacht ik. Dan kunnen we het net zo goed zelf gaan doen en het ten dele in eigen beheer gaan uitgeven.” Een auteur heeft Spunk niet kunnen behouden. Die schrijft inmiddels voor uitgeverij Augustus.

Spunk heeft maandelijks rond de 140 000 unieke bezoekers. Het wordt gemaakt door jongeren tussen de 15 en 21 jaar en wordt gezien als een broedplaats voor jong talent. Sinds september 2003 verschijnt iedere zaterdag op pagina 2 van de bijlage Leven &cetera in NRC Handelsblad een column van een Spunk-auteur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond