Deel dit artikel
-

EA:17 procent omzet uit mobiele games

Een van ’s werelds grootste spellenmakers, Electronic Arts (EA), realiseerde afgelopen boekjaar 17 procent van zijn omzet met de verkoop van ‘mobiele spelletjes’.

Games voor de PSP, mobiele telefoon, Nintendo DS en Game Boy Advance brachten tussen april 2007 en eind maart 2008 619 miljoen dollar in het laatje van EA. Dat is 17 procent van de totale jaaromzet, die uitkwam op 3,7 miljard dollar.

Dat blijkt uit de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar en, daarmee, het volledige jaar.

In de 3 maanden tot eind maart 2008 verkocht EA voor 124 miljoen dollar aan mobiele spellen. Dat is 18 procent meer dan vorig jaar en staat voor 11 procent van de kwartaalomzet. De omzetverdeling:

  • PSP: 47 miljoen dollar, +21 procent
  • Mobieltjes: 41 miljoen dollar, +14 procent
  • Nintendo DS: 36 miljoen dollar, +33 procent
  • Game Boy Advance: 0

Over het vierde kwartaal boekte EA een omzet van 1,1 miljard dollar, 84 procent meer dan vorig jaar, en een nettoverlies van 94 miljoen dollar. Over het hele jaar schreef EA ook rode cijfers, en wel voor een bedrag van 454 miljoen.

EA houdt voor het huidige boekjaar rekening met verdere omzetstijging. Naar verwachting verkoopt het bedrijf tot eind maart 2009 voor tussen de 4,9 en 5,2 miljard dollar aan pc-, console- en mobiele spelletjes.

EA heeft een overnamebod uitgebracht op spellenmaker Take Two. Laatstgenoemde vindt de geboden 2 miljard dollar te weinig. EA gaf Take Two tot en met aanstaande vrijdag om over het bod na te denken.

Bron foto: viagallery.com (CC)

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond