Deel dit artikel
-

eBay geeft sombere omzetprognose

eBay is niet optimistisch over het vierde kwartaal en heeft de vooruitzichten naar beneden bijgesteld. Het bedrijf vreest dat het consumentenvertrouwen afneemt door de (inmiddels beëindigde) shutdown van de Amerikaanse regering. Het aandeel daalde nabeurs 5,7 procent.   

Door de economische onzekerheid houden sommige analisten als ShopperTrak rekening met slechte kerstverkopen. Die zouden wel eens kunnen terugvallen naar het niveau van 2009, terwijl afgelopen jaren alleen maar records werden gebroken. eBay verwacht een winst van 79 tot 81 cent per aandeel, niet de verwachte 83 cent. De omzetverwachting bedraagt 4,5 tot 4,6 miljard dollar. Europa is volgens eBay stabieler. Een belangrijke markt zijn Rusland te worden, waar een gelokaliseerde versie van eBay is gestart.

De eigenaar van Marktplaats zag zijn winst in derde kwartaal stijgen tot 689 miljoen dollar (pdf). De omzet steeg met veertien procent tot 3,89 miljard dollar. De omzetstijging kwam deels door goede resultaten van kaartenverkoopsite Stubhub. Ook PayPal deed het niet slecht. De omzet bij het betaalbedrijf steeg 19 procent naar 1,6 miljard dollar en er kwamen 5 miljoen gebruikers bij. De totale transacties bij PayPal stegen 24,7 procent naar 43,8 miljard dollar. Toch hadden beleggers op meer gerekend, al was de winst beter dan verwacht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond