Deel dit artikel
-

Ebay: 4 miljard handelswaarde op mobiel in 2011

Ebay verwacht dat consumenten en bedrijven dit jaar via zijn platform voor 4 miljard dollar aan handel verkopen via de mobiele telefoon. Dat zou bijna 7 procent zijn van de totale handelswaarde.

Die verwachting sprak bestuursvoorzitter John Donahoe gisterenavond uit in de toelichting op de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal.

Mobiele handel groeit sneller dan Ebay zelf verwachtte. In het voorjaar van 2010 sprak het de hoop uit dat er in 2010 voor 1,5 miljard dollar aan items zou worden verkocht via de mobiele telefoon. Dat werd uiteindelijk eenderde meer, met een kleine 2 miljard dollar.

Voor het nu lopende jaar spreekt Donahoe de ambitieuze verwachting uit dat mobiele klanten van zijn bedrijf dit jaar voor 4 miljard dollar kopen bij de aangesloten handelaren.

Over Paypal zegt hij: “De adoptie van het mobiele kanaal beleeft een groot momentum. De hoeveelheid mobiele betalingen groeide in 2010 met een factor vijf ten opzichte van 2009”.

De mobiele applicaties van Ebay zijn in totaal 30 miljoen gedownload in acht talen in 190 landen.

Het onderscheid tussen online en offline shoppen wordt zichtbaar kleiner. Ebay speelt hier met zijn eigen mobiele applicaties al op in. Met twee overnames afgelopen jaar wil het zijn mobiele marktpositie verstevigen.

In december nam zijn zowel zijn mobiele technologieleverancier Critical Path over als het bedrijf Milo.

Milo biedt database met real time informatie over beschikbaarheid en prijzen van producten uit 50.000 Amerikaanse winkels. Consumenten kunnen thuis achter de pc of in de winkel op hun mobiel zien welke items waar in de buurt tegen welke prijs beschikbaar zijn. Ebay kan daar het online aanbod aan toevoegen. Een consument kan in de winkel beslissen of hij naar een andere winkel gaat voor een betere prijs of direct met een klik op zijn telefoon het item bij een webwinkel koopt.

Ebay boekte over het vierde kwartaal van 2010 een omzet van 2,2 miljard dollar. Daarbij kwam bijna de helft, 42 procent, uit de omzet van Paypal. Het ziet er naar uit dat het Ebay-concern over twee jaar meer omzet realiseert met zijn internetkassa als met de handelssites.

Foto: sflovestory (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond