Deel dit artikel
-

EBay brengt ticketsite Stubhub naar Nederland

EBay rolt zijn ticketsite Stubhub uit naar meerdere Europese landen. Een Nederlands filiaal staat op de planning en gaat mogelijk deze of volgende maand al van start.

Amerikaanse vertegenwoordigers van Stubhub komen later deze maand naar Nederland om toelichting te geven over de lancering van de lokale concurrent van onder meer Seatwave.nl. Dat blijkt uit een uitnodiging die eBay aan vertegenwoordigers van de Nederlandse pers stuurt.

“Nederland behoort tot de eerste landen in Europa waarin de lancering van StubHub plaats zal vinden. Via de huidige kanalen worden tickets aangeboden die tegen gigantische meerprijzen worden verkocht of achteraf vals blijken te zijn”, aldus een geschreven toelichting.

StubHub is een site waar particulieren toegangskaartjes voor evenementen kunnen verkopen die ze niet gebruiken. Het gaat daarbij overwegend om sportevenementen, concerten, festivals en theatervoorstellingen.

Het digitale prikbord wil zich onderscheiden met veiligheid en prijs. “Zo’n vijftig procent van de kaarten op StubHub worden verkocht onder de officiële verkoopprijs. Daarnaast is StubHub de eerste aanbieder met kopersbescherming en medewerkers die aanwezig zijn op evenementen om directe en snelle ondersteuning te verlenen.”

Vorige maand opende StubHub zijn eerste Europese filiaal toen de Engelse site live ging.

Het is nog niet duidelijk hoe de ticketsite in Nederland zal worden beheerd. EBays Nederlandse kantoor staat overwegend in het teken van de activiteiten van Marktplaats.nl en PayPal.

Bij de Europese uitrol komt de digitale bemiddelaar de pan-Europese werkende diensten Seatwave en Viagogo tegen.

Foto: Jayel Aheram (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Patrick Mulder

Ik bestel mijn tickets meestal op http://www.besteltickets.com, een betrouwbare partij. Het credo uit het persbericht “de kaarten zijn vals of worden tegen gigantische meerprijzen worden verkocht” vind ik wel erg kort door de bocht.

Martin

Concurrentie is prima. Maar het verhaal van valse kaarten en dat 50% van de kaarten onder de kostprijs weggaat lijkt me iets overdreven. We zullen het zien. Ik ben benieuwd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond