Deel dit artikel
-

EBay experimenteert met bezorging

EBay zet in Californië experimentele bezorgbusjes in om spullen die klanten aanbieden op te halen en weg te brengen. Het bedrijf wil zo meer aanwezig zijn en het vertrouwen in de bezorging vergroten.

EBay heeft ook experimentele bezorgpunten ingericht waar klanten zelf hun spullen kunnen brengen, zo schrijft AllThingsD. En in New York en San Francisco probeert het bedrijf een derde dienst uit onder de naam eBay Now. Daarbij gaat het om bestellingen die geplaatst kunnen worden bij grote warenhuizen als Macy’s. De artikelen worden nog dezelfde dag bezorgd.

Gebruikers betalen wel voor de bezorgdiensten. Er wordt 25 dollarcent per artikel ingehouden. Wordt het artikel niet verkocht, dan kunnen gebruikers ervoor kiezen om het te doneren of het (tegen kosten) terug te laten bezorgen.

De belangrijkste overweging van eBay om zelf te bezorgen – gebruikers moeten hun spullen tot nu toe zelf per post of koerier versturen – heeft te maken met de toenemende concurrentie, onder meer van Amazon. EBay biedt echter veel meer artikelen, zo’n 350 miljoen stuks.

Onduidelijk is of en wanneer eBay de dienstverlening op grote schaal gaat uitrollen en of ook buitenlandse dochters als Marktplaats daarvan kunnen profiteren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond