Deel dit artikel
-

eBay koopt ‘bookmarksite’ Hunch

EBay neemt het Amerikaanse Hunch.com over voor, naar verluidt, tachtig miljoen dollar. Daarmee krijgt het een bookmarksite in handen die voorspellingen kan doen over gewenste, maar nog onbekende aankopen van zijn gebruikers.

Betere aanbevelingen over toekomstige aanschaffen. Daar is het eBay om te doen bij de overname van Hunch.com. Gebruikers van de site, in 2007 opgericht door onder meer de bedenkster van Flickr.com Caterina Fake (foto), gebruiken de dienst om leuke of opmerkelijke artikelen in het publiek te bookmarken. De optelsom van de data van alle gebruikers geef eBay generieke informatie over ‘smaak’ en aankoopintenties (voorbeeld).

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt, maar volgens de doorgaans goed ingewijde blogger Michael Arrington zou het gaan om circa tachtig miljoen dollar.

EBay wil de technologie van Hunch integreren op zijn handelssites en advertentie- en marketingdiensten. Dat moet ertoe leiden dat gebruikers meer gaan kopen en verrast gaan worden door eBays kennis over iemands smaak, wat moet leiden tot herhaalbezoeken.

Hunch.com blijft onafhankelijk van eBay opereren en behoudt, net als eBays andere bookmarksite StumbleUpon, zijn eigen site en identiteit. (update: de oprichters kochten StumbleUpon terug van eBay) De oprichters en medewerkers blijven in dienst bij het bedrijf in New York en verhuizen niet naar de westkust, waar eBay zijn hoofdkantoor heeft.

Het vierde jaar oude bedrijf kreeg doorliep drie financieringsronden bij durfkapitalisten, warmee het negentien miljoen dollar ontving in ruil voor aandelen. Tot de investeerders behoren bekende partijen als Khosla Ventures en Bessemer Venture Partners.

Deze overname kan de interesse van investeerders aanwakkeren voor Hunchconcurrenten als The Fancy en Pinterest.

Foto: Caterina Fake (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

DennisG

StumbleUpon is niet meer van eBay. De oprichters hebben het weer terug gekocht, en groeit nu heel erg hard 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond