Deel dit artikel
-

eBay koopt prijsvoorspeller voor slimme kooptips

Wat is het beste product en waar vind ik de beste prijs? Die vraag beantwoordt Decide.com aan zijn gebruikers. Het bedrijf wordt overgenomen door eBay.

De robotjes van Decide.com struinen constant rond door webwinkels en recensiesites. Daar kijken ze naar prijzen, beoordelingen en de producten zelf. Zodoende weet het bedrijf welke producten op welk moment het best worden beoordeeld en welke winkel de beste prijs vraagt.

Deze Amerikaanse consumentendienst komt nu in handen van eBay, zo maken de partijen bekend. Over de verkoopprijs zijn geen mededelingen gedaan. eBay vertelt evenmin wat het van plan is met de dienst.

Een prijsanalist en -voorspeller is echter iets dat over de volle breedte van het eBayplatform kan worden gezet. Van eBay.com tot – in theorie – Marktplaats.nl en zelfs winkelnetwerken die op Magento draaien. EBay weet wie waar welke prijs vraagt en kan het winkelend publiek van gezonde koopadviezen gaan voorzien.

Gebruikers van de dienst kunnen nog drie weken hun verlanglijstjes op de site aanhouden. Daarop geven ze aan over welk soort product ze tijdige koopadviezen willen krijgen. Vanaf oktober gaat de dienst an sich offline.

De makers gaan het integreren in eBays-systemen. Dit leidt er vermoedelijk toe dat kopers hun verlanglijstjes bij eBay, of een van de zusterbedrijven, gaan ingeven. Zodra ze ervan zijn overtuigd dat de dienst goede koopadviezen geeft, zo is de redenering, zal de consument minder snel overstappen naar concurrerende koopplatformen.

Werking:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Guido

Slimme zet van Ebay, dat kan voor hun nog wel is heel voordelig zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond