Deel dit artikel
-

eBay vernieuwt met eigen modewinkel

eBay wordt steeds actiever in de modesector en brengt nu een grootschalig opgezette kledingwinkel op de markt.

Bij velen kleeft aan eBay nog het imago van een digitale vlooienmarkt, een plek waar een oorspronkelijke eigenaar zijn ongebruikte spullen slijt. eBay probeert dat imago van zich af te schudden. Om te beginnen verloopt nog maar een helft van de verkopen via een veiling per opbod en, daarnaast, het zoomt in op andere segmenten.

Een van die segmenten is Fashion. Gisteren lanceerde het e-commercebedrijf de site fashion.ebay.com . Merken als Lord & Taylor en Hugo Boss bieden daar zelf nieuwe artikelen aan, naast zelfgemaakte en tweedehands items van de 90 miljoen actieve eBay’ers. Met Brooks Brothers en Aldo lopen nog gesprekken.

De nieuwe rubriek bevat in totaal 19 miljoen items. Fashion wordt vanaf de homepage van eBay.com prominent onder de aandacht van de gebruikers gebracht.

De opening van Fashion valt nagenoeg gelijk samen met de publicatie van twee nieuwe eBay-applicaties voor de iPhone en een voor Apples iPad. Het mobiele platform is belangrijk, want daarop werd binnen een jaar zeker een half miljard dollar omzet gerealiseerd.

Volgens eBay zoeken 10 miljoen bezoekers regelmatig naar mode-artikelen. Handelaren in dit segment boekten vorig jaar, via eBay, voor 7,1 miljard dollar aan omzet.

Met Fashion neemt de e-commercespeler het op tegen gevestigde partijen als Amazon, Macy’s en Target.

Behalve een groot assortiment moet ook een geraffineerde zoekmachine de eBay-klanten weglokken bij de concurrentie. Er wordt speciale technologie gebruikt om gelijk ogende producten te laten zoeken. Als de ene rode tas niet de meest geschikte is, zoekt het systeem in no time handenvol alternatieven met een druk op de knop.

In Nederland lanceerde eBay-dochter Marktplaats.nl in september 2009 een aparte site voor de handel in mode-items: Hippas.nl. Afgelopen januari claimden de beheerders dat ze maandelijks 100.000 unieke bezoekers op de site zien.

Foto: yunguyen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond