Deel dit artikel
-

eBay: zeven miljard omzet via mobiel in 2011

PayPal en eBay realiseren dit jaar naar verwachting zeven miljard dollar bruto omzet via smartphones. Met apps en mobiele sites nestelt het eBayconcern zich in dit nieuwe element van de logistieke keten.

Exacte cijfers over de mobiele stand van zaken geeft eBay niet. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers klonken wel hooggespannen verwachtingen voor mobiele e-commerce.

De verwachtingen voor PayPal Mobiel werden drie maanden na de eerste voorspelling al met vijftig procent opgeschroefd tot drie miljard. Met handelsplatform eBay verwacht directievoorzitter John Donahoe dit jaar voor vier miljard dollar aan handel te genereren voor zijn klanten.

Acht miljoen van de honderd miljoen geregistreerde PayPalgebruikers shopt via de mobiele telefoon en rekent daar ook mee af.

“In deze nieuwe retailwereld verwachten de consument een grenzeloze ervaring over meerdere kanalen. Het maakt hem niet uit of hij een fysieke winkel bezoekt, de webshop of een telefoon of tablet gebruikt voor een bezoek. Een fysieke winkel wordt gewoon een van de vele punten om een zaak te benaderen. Locatie op zich levert geen concurrentievoordeel meer. Dat voordeel ligt nu in de mogelijkheid van de ondernemer om altijd en overal benaderbaar te zijn voor zijn klanten”, aldus Donahoe in de toelichting op de kwartaalcijfers.

Met de overname van Zong, begin deze maand, breidt eBay het bereik van dochterbedrijf Paypal uit. Zong is gespecialiseerd in het mobiel afhandelen van transacties van digitale producten. Dat zijn bijvoorbeeld spelletjes, boeken of muziek. De nieuwe dochter is van extra profijt voor eBay omdat het directe relaties heeft met 250 mobiele telecombedrijven in de wereld. Consumenten die via Zong betalen, zien de betalingen op de factuur van hun mobiele aanbieder verschijnen.

De mobiele applicatie van eBay is 45 miljoen keer gedownload.

Foto: Matthew Hine (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond