Deel dit artikel
-

Werknemers eBuddy naar Booking.com (update)

Het Amsterdamse bedrijf eBuddy is overgenomen door Booking.com. Dat heeft eBuddy zojuist bekendgemaakt op haar site. Naar verluidt wil Booking.com alleen het personeel van eBuddy, niet de technologie. Daarmee zou er een einde komen aan de activiteiten van het bedrijf.

EBuddy is internationaal bekend van twee diensten: Chat en XMS. De chatdienst verknoopt de netwerken van onder meer Microsoft, Yahoo, Facebook, Google in één app voor web en mobiel. XMS is een internationale concurrent van onder meer WhatsApp.

Booking.com, een dochteronderneming van Priceline.com, noemt zich wereldleider in online reserveringen van accommodaties. Dagelijks worden meer dan 425.000 kamers gereserveerd met Booking.com.

Vorig jaar nog nam het Japanse internet- en mediabedrijf GREE een strategisch minderheidsbelang in eBuddy. De Nederlanders waren toen een belangrijke pion in GREEs plan om over twee jaar wereldwijd een miljard gebruikers te hebben voor zijn sociale en gamingactiviteiten.

Op Facebook is eBuddy het grootste merk uit Nederland met ruim vier miljoen miljoen Likes, meer dan bijvoorbeeld een exportproduct als Heineken of KLM.

Wat er nu precies met eBuddy en de software gaat gebeuren is niet duidelijk. eBuddy en Booking.com hebben nog niet gereageerd op vragen van Emerce. Tweakers weet te melden dat eBuddy op het punt stond om de activiteiten te staken en de 75 ontwikkelaars bij Booking.com andere werkzaamheden krijgen toegedeeld.

In een bijgewerkte verklaring lijkt het bedrijf al (voorzichtig) afscheid te nemen van zijn gebruikers.

 

Deel dit bericht

6 Reacties

Rick

Opvallende overname. Waar zou de synergie in zitten?

Eylard Wurpel

Goeie reactie Rick! Na het lezen van de eerste alinea was het voor mij nog onduidelijker!

*sarcastisch kuchje*

Olger

Hi Eylard, de reactie van Rick was van vóór de update, toen er uitsluitend over de overname werd gesproken.

Eylard Wurpel

Hi Olger, dank voor deze info en dat wist ik niet.

Neem mijn *sarcastisch kuchje* richting Rick dus direct terug! Excuses Rick 🙂

Luc

2e probleemgevalletje voor Prime in een paar weken. Eerst Service2Media dat net van een faillissement wordt behoed en nu Ebuddy dat gekilled wordt.Ze houden daar schijnbaar een grote schoonmaak in hun portfolio.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond