Deel dit artikel
-

Ebuddy lanceert chatdienst XMS wereldwijd

Na een technische proefperiode in Nederland en Australië brengt Ebuddy uit Amsterdam zijn Whatsapp-concurrent XMS nu ook voor de rest van de wereld uit. XMS heeft een steviger technische basis en is veiliger dan Whatsapp, aldus directeur Jan Joost Rueb.

Zojuist ging de knop om in de downloadwinkels van Apple en Google om voor Ebuddy XMS. Het bereik van de software is nu wereldwijd. Een kwart van alle mobieltjes in de wereld is een smartphone en kan overweg met de Nederlandse software die sms en mms overbodig maakt.

“Onze applicatie is fundamenteel beter dan anderen en we hebben met Ebuddy Chat al een gebruikersbestand van 30 miljoen“. Jan Joost Rueb beschrijft waarom zijn applicatie ondanks de late toetreding tot de markt toch een succes kan worden. “Dit is geen race die snel wordt gelopen, maar een spel van lange adem. Er is ruimte op de markt voor een stabiel en veilig alternatief op de markt”, voor apps als BBM, Whatsapp, Kik, Groupme en Pingchat.

Afgelopen week meldden Webwereld en Geenstijl dat de veiligheid van Whatsapp, dat in Nederland een grote fan clan heeft, niet in orde is. Berichten zijn af te luisteren en accounts zijn te kapen. Ebuddy XMS’ communicatie verloopt grotendeels over SSL, een beveiligde verbinding. Dat kan verklaren waarom er alleen vandaag al twintigduizend verzoeken tot activeren uit Saoedi-Arabië kwamen.

In de afgelopen twee maanden hield Ebuddy technische proeven met XMS in Nederland en Australië. Enkele tienduizenden gebruikers registreerden zich in die landen om XMS te gebruiken. Rueb: “Dat aantal gaat gestaag omhoog. In de nieuwe versie van de software zitten meer virale elementen”, om de groei te versnellen. “Een ander belangrijk getal is de hoeveelheid berichten die een gebruiker dagelijks verstuurt. Die groeide van 10 naar 18 per gebruiker per dag”.

In de komende maanden houdt Ebuddy campagnes om de 30 miljoen mobiele gebruikers van de reguliere chatapplicatie bekend te maken met XMS. Details geeft Rueb niet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mirjam

Goedenavond ik krijg geen verbinding met de chat is er een storing?
Mvg Mirjam

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond