Deel dit artikel
-

eBuddy XMS webversie gelanceerd

EBuddy XMS, een variant op WhatsApp uit Nederland, is vanaf nu ook te gebruiken via het web. “De helft van de gebruikers van dit soort diensten zit altijd bij een pc in de buurt. Heavy users hebben nu makkelijker toegang”, zegt directeur Jan Joost Rueb.

Eerder vandaag ging de webversie van eBuddy XMS live. “Het is een companion, makkelijk voor ernaast. Alle berichten die je via het web verstuurt staan direct ook op je mobiele telefoon, want dat blijft het uitgangspunt.”

Dit soort messagingdiensten is betrekkelijk nieuw en wint nog altijd aan populariteit. Ondanks de nieuwigheid slaan ze nu al een deuk in de omzet van mobiele telecombedrijven. Bijna alle klanten van KPN-dochter Hi gebruiken WhatsApp en mede daardoor daalde de sms-omzet bij Hi in het tweede kwartaal met zestien procent.

EBuddy XMS is een van de jongste spelers op het wereldtoneel. De berichtendienst van het Amsterdamse chatbedrijf is twee maanden oud en legt de basis om mondiaal te concurreren met de diensten van Whatsapp, Facebook, het zoekende BlackBerry en jongeling Google Huddle.

Algemeen directeur Rueb: “Volgende week gaan we onze mobiele gebruikers vanuit de app vertellen dat er ook een webversie is”, om thuis en op kantoor te gebruiken achter de pc. Tevens krijgen de gebruikers van de reguliere chatdienst eBuddy, dat diensten als MSN Messenger, Google Talk en Hyves Chat in één venster onderbrengt, verwijzingen naar XMS. “Daarmee zijn al wat kleine proeven gedaan. De conversies zijn goed.”

EBuddy XMS wint naar eigen zeggen 50.000 nieuwe gebruikers per dag. “We zijn al over de miljoen heen, maar de groeicijfers staan natuurlijk nog niet in verhouding met de dagelijkse aanwas bij eBuddy. Daar registreren zich dagelijks 250.000 nieuwe gebruikers.” We versturen maandelijks 17 miljard berichten over ons platform. Vanuit technisch oogpunt kunnen we makkelijk doorgroeien naar 100 miljard. Onze infrastructuur is carrier grade”, kwalitatief te vergelijken met die van een telecombedrijf.

Rueb gebruikt de rest van het jaar om XMS uit te breiden buiten het huidige Android- en iPhoneplatform. De BlackBerryversie aanstaande en Java, Windows Phone 7 en Symbian staan in de steigers.

De mate van groei van VoIP en messaging op mobiele telefoons blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten van Allot. Het volume mobiel dataverkeer steeg afgelopen jaar met 101 procent, aldus een mondiaal onderzoek op netwerken die meer dan tweehonderd miljoen consumenten bedienen.

Deel dit bericht

1 Reactie

mark

Netjes hoor!! Jullie knallen maar door!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond