Deel dit artikel
-

ECB wil IBAN overboekingen simpeler maken

De Europese Centrale Bank werkt aan een systeem waarmee iedereen eenvoudig geld naar elkaar kan overmaken. Dat kan door de IBAN aan een alias te koppelen, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Dat vertelde ECB-directielid Yves Mersch bij RTLZ.

De ECB verwacht binnen uiterlijk drie jaar dit nieuwe betaalsysteem in te kunnen voeren. Het mobiele betaalsysteem gaat gelden voor heel Europa. Ook geld overmaken naar het buitenland wordt daarmee veel gemakkelijker. Het bedrag is na overboeking direct beschikbaar, ook als er tussen verschillende banken wordt overgemaakt.

De ECB wil het nieuwe betaalsysteem in de komende jaren invoeren, maar is nog wel bezig met het wegwerken van ‘technische en juridische obstakels’. In Europese landen gelden verschillende regels die het invoeren van een dergelijk betaalsysteem kunnen belemmeren en wellicht moet wetgeving worden aangepast.

Deel dit bericht

5 Reacties

Frank

Yeah, right. Een telefoonnummer gebruiken om geld aan over te maken? Van zijn leven niet! Denk maar eens goed na waarom dat een volslagen idioot idee is.

Piet

Frank heeft het volgens mij niet helemaal begrepen.

Goed initiatief!

Marc

Een systeem zoals bunq nu al heeft?

Johan

Eindelijk, ideaal als je het mij vraagt!

Piet

Waarschijnlijk wat bunq al heeft MARC. Maar wat wil je daarmee zeggen?

Als je hiermee wil aangeven dat bunq een voorloper is, prima. Maar je kunt her beter zien als dat bunq een feature heeft gebouwd en geen business.

Of gebruik jij wel bunq om ALLEEN geld baar je vrienden over te maken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond