Deel dit artikel
-

Eccky nog tot eind van het jaar in beta

Eccky, het virtuele poppetje waarmee gechat kan worden via MSN Messenger en waarmee Media Republic ook grootse internationale plannen heeft, blijft waarschijnlijk nog tot eind dit jaar in beta. Dat zegt Yme Bosma, de Chief Eccky Officer van Media Republic. Eccky ziet vandaag eindelijk officieel het levenslicht en wordt in Amsterdam aan de buitenwereld gepresenteerd.

Volgens Bosma wordt er nu met name gekeken naar hoeveel mensen tegelijkertijd een Eccky kunnen hebben. “Pas als we bij grote aantallen stabiel blijven draaien willen we uit beta.” Eccky dat zoiets als stout of ondeugend betekent in het Japans laat twee mensen in een virtuele omgeving samen een kindje opvoeden.

In de afgelopen 1 ½ jaar hebben er in totaal 68 verschillende mensen gewerkt aan het project, dat is nog los van de verschillende toeleveranciers. Nu zitten er nog 16 man voltijds op Eccky. Na een lange aanloopperiode ging Eccky op 11 augustus van dit jaar in beta. Eigenlijk had Bosma eerder ‘live’willen gaan, maar er moesten nog een aantal (voornamelijk technische) obstakels worden weggenomen. Die obstakels stonden volgens hem een eerdere lancering van Eccky in de weg.

Volgens Bosma is het heel normaal dat Eccky nog wat langer in beta blijft. “Dat hoort bij software-ontwikkeling. Pas als je alles hebt zoals jij het hebben wil, kun je uit beta gaan en met een eerste officiele versie komen. We willen er ook pas uit als we genoeg van die virtuele poppetjes tegelijkertijd levend hebben gehad. Dat kan nog zo’n 2 tot 3 maanden duren. We zijn nu heel druk bezig met opschalen.” Bosma wijst ook op Google dat alle prdoucten die het introduceert eerst 1 jaar tot 1 ½ jaar in beta houdt alvorens het officieel als product te lanceren.

Bosma meent dat de eerste proeven met Eccky positief zijn. “We zijn nu aan het kijken wat de conversie is van mensen die binnenkomen naar mensen die willen betalen . Wie een Eccky wil hebben betaalt daarvoor 1,50 euro. Het verkeer hiervoor wordt afgehandeld door Telegraaf-onderdeel Mobillion (Mobillion is een deelneming van Telegraaf (35 procent) en SBS (35 procent)). 99 procent van de gebruikers die de afgelopen maand een Eccky hebben opgevoed hebben daar volgens Bosma ook voor betaald.

Aanvankelijk zou het leven van het virtuele poppetje zo’n 18 dagen gaan duren, maar uit onderzoek onder potentiele gebruikers bleek dat ze dat veel te lang vinden. Vandaar dat het leven van een Eccky vooralsnog is verkort naar 6 in plaats van 18 dagen. Als er al geklaagd wordt over Eccky door de gebruikers dan is het dat er betaald moet worden voor Eccky.

“Met name kinderen in de jongere leeftijdsgroepen klagen daarover. Dat zijn met name kinderen van een jaar of 9, 10 met hooguit 1,50 euro zakgeld per week. Voor hen is het aanschaffen een dure aangelegenheid. Ze beginnen er dan over dat Habbo Hotel leuker is omdat dat in principe gratis is. Tenminste: daar betaal je alleen voor de extra’s.”

De gemiddelde leeftijd van de Eccky-gebruiker is op dit moment 15 jaar. Er maken meer vrouwen gebruik van Eccky dan mannen. “Ongeveer 60 procent is vrouw en 40 procent is man. Grappig is ook om te zien dat het merendeel van de vrouwen kindjes maakt met vrouwen en dat mannen het vooral met mannen doen.”

Media Republic is van plan om die leeftijd met behulp van doelgroepgerichte promotie iets op te gaan krikken. “Alles wat we tot nu toe hebben gedaan is puur viraal gedaan. We hebben totaal geen ruchtbaarheid gegeven aan de lancering van Eccky. Door straks in een aantal media aandacht te vragen voor Eccky hopen we ook de wat oudere Eccky gebruiker aan te gaan spreken. ” Volgens Bosma wordt er door de huidige gebruikers ontzettend veel gechat met Eccky. Dagelijks krijgt een Eccky gemiddeld zo´n 150 chatberichten binnen.

Behalve dat Media Republic de leeftijd van de Eccky gebruiker wil opkrikken, wordt er ook weer gesproken met potentiele adverteerders. “Sommige adverteerders waren hoewel ze wel geinteresseerd waren in eerste instantie wat huiverig omdat niet exact duidelijk was wanneer Eccky live zou gaan. Nu is het live.” Adverteerders van het eerste uur in Eccky zijn Telfort en Doritos.

Deel dit bericht

13 Reacties

Giz Modo

Het poppetje Eccky is compleet gejat van Floor de Goede: http://www.doyouknowflo.nl 

Ernst

staat er nou … "het eitje komt uit als een van beide ouders betaald". Ja dat staat er …

Ernst

staat er nou … "Eccky biedt een omgeving waarbinnen op nieuwe en relevante manier gecommuniceert kan worden met jongeren". Ja dat staat er …

Dennis

Giz Modo: Zozo, hier wordt eccky plagiaat ten laste gelegd. Maar als er iemand ook maar één overeenkomst kan ontdekken tussen 'Flo' en 'Eccky'….. Ik niet in elk geval. Wellicht dat iemand mij kan overtuigen. Los daarvan, die flo is ook best een geinig karakter. D

Frank

@ Ernst Haha, scherp. Zo irritant, mensen die niet kunnen spellen.

Ernst

@ Frank ik heb ook een reactie van Yme Bosma op http://www.blogger.com/comment.g?blogID=7923097&postID=113042994966175583  die geeft een lesje in "how to expose yourself" …:)

Yme Bosma

Helemaal gelijk, is aangepast;-)

Ernst

Yme Bosma geeft op de bovengenoemde weblog op geheel eigen wijze inzicht in het beeld wat hij heeft van zijn doelgroep …

Anders Floor

Gaat het lekker, Ernst? Begin je eigen zinnen eens met een hoofdletter, dan kom je wat minder onnozel over als je anderen terechtwijst op hun spelling. Wat de doelgroep betreft, daar zal Yme echt niet ver naast zitten. Kijk eens rond in een gemiddelde tienerchatroom. Als je daar de spelfouten gaat turven zit je rond lunchtijd al stuiterend van de RSI bij je huisarts. On topic: ik heb vrij veel vertrouwen in Eccky. Het concept acht ik kansrijk, zij het dat het spelelement zelf erg beperkt is. Je kunt je kindje zus laten doen want daar wordt het slimmer van, je kunt je kindje zo laten spelen want daar krijgt het sterkere spieren van, maar waar je dat nou allemaal voor doet is niet duidelijk. Na 6 dagen is ie ook nog eens spoorloos verdwenen zonder boe of bah te zeggen. Het is allemaal wat te doelloos, maar dat is iets waar aan doorontwikkeld kan worden.  Lukt dat, en weten MediaRepublic en MSN het slim te marketen, dan zie ik het wel groot worden. Dat er behoefte is aan virtueel opvoeden blijkt wel uit het succes van The Sims, Neopets, Nintendogs en dergelijke. Ben dan ook benieuwd hoe het verder uitgerold gaat worden.

Ernst

Bedankt voor je bijdrage Anders Floor. Maar ik heb het over een ander onderwerp. Het betreft hier niet de spelling maar de … Goed zo!  Verder kom ik nooit op een gemiddelde tienerchatroom dus mijn referentiekader is wellicht wat beperkter dan die van jouw. Hoe oud ben je overigens?

Rike Platenkamp

wat een ge-emmer over spelfouten, hebben jullie wel eens van dislexie gehoord? en dat dat er in verschillende gradaties is? en dat mensen met dislexie helemaal niet niet snappen waar een ander zich druk over maakt; spelfouten?…het gaat om communiceren en niet hoe de boodschap verpakt is. ; ik zou zeggen, reageer op de tekst en niet op spelfouten(verpakking), tenzij je niet snapt wat er staat….je pakt een kado-tje in kante papier toch ook wel uit?

sjon

Volgens mij blijft [url= http://habbohotel.startpagina.nl ]Habbo[/url] hotel toch het beste…geen twijfel.

Sjon

Voor mij bijft Habbohotel het beste…geen twijfel.  http://habbohotel.startpagina.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond