Deel dit artikel
-

Eccky vanaf september gratis

Het virtuele MSN-kindje Eccky is vanaf september gratis. Nu kost het maken van een Eccky nog 1,50 euro. Vooral de allerjongste gebruikers haken relatief snel af omdat het een betaald spel is, zegt Eccky projectleider Yme Bosma. Tot nu toe hebben zo'n 300.000 mensen een profiel aangemaakt op de Eccky pagina of via de messenger. Profielhouders kunnen actief zijn in de community zonder een Eccky te maken.

Op dit moment loopt het staartje van een actie waarbij er in elke Dorito’s chipszak een kaartje zit met codes die recht geven op een gratis Eccky. “Zolang die zakken nog in sommige winkels liggen, kunnen we niet beginnen met het gratis maken van de Eccky,” zegt Bosma. Omdat de actie tot en met eind augustus loopt, zal een Eccky vanaf begin september geen geld meer kosten. Overigens betalen Eccky-ouders straks nog wel voor ‘extraatjes’; dat betekent dat ze betalen als ze hun kind elke dag nieuwe kleren willen laten kopen of luxe willen laten eten.

Sinds maart dit jaar wordt Eccky onder de aandacht van het grote publiek gebracht, en is het kindje uit de testfase. Er is voldoende belangstelling onder adverteerders voor Eccky, zegt Bosma. Volgende week kondigt Media Republic, dat het spel ontwikkelde, een samenwerking met twee nieuwe grote partijen aan.

Na Nederland wil Media Republic Eccky ook in het Verenigd Koninkrijk introduceren. De engelstalige versie van Eccky is zo goed als klaar. Voordat een daadwerkelijke lancering plaatsvindt, zal eerst de Britse markt worden verkend en gekeken worden of er voldoende interesse is onder bedrijven om Eccky te sponsoren. In het Verenigd Koninkrijk zal Eccky vanaf de introductie zo goed als zeker gratis zijn, aldus Bosma.

Volgens Bosma zijn er in Nederland op elk willekeurig moment van de dag tussen de 10.000 en 20.000 mensen actief ‘bezig met hun Eccky’. Hoeveel Eccky’s er tot nu toe in totaal zijn gemaakt kan hij niet zeggen.

Merchandising is een andere vorm om te verdienen aan Eccky. Bosma: “Daar zijn we nu mee aan het experimenteren.” Op dit moment verkoopt een aantal winkels een Eccky-schoolagenda en binnenkort komen er ‘gepersonaliseerde Eccky T-shirts’ op de markt.

Deel dit bericht

12 Reacties

Jeroen

leuke (gratis) prijspromotie op de homepage van emerce!?!

Erwin van Lun

De virtuele wereld begint steeds meer op de gewone wereld te lijken. Grappig om te zien. Gewone baby's kan je ook gratis maken. Maar daarna gaat het geld kosten om de kleine te plezieren. En dat vind je niet zo erg, want je wilt het beste voor je kind. Met Eccky wordt dat niet veel anders.

Peter

Betaalde consumenten diensten werken niet mannen. Wat zijn de successen van deze tijd? juist, gratis dus. Goede actie, wel een beetje laat.

Michael

"Gewone baby's kan je ook gratis maken. Maar daarna gaat het geld kosten om de kleine te plezieren. En dat vind je niet zo erg, want je wilt het beste voor je kind. Met Eccky wordt dat niet veel anders." Denk dat de doelgroep er niet zo over denkt. Blijf dit maar een matig concept vinden wat met teveel bombarie werd gelanceerd destijds.

Willemijn Merkx-van Henten

Merchandising..kan me nog de Diddl rage herinneren (maanden zakgeld gingen eraan op) Nu ligt alles te verstoffen in de Bruna's en Intertoys, het was volgens de 'kids' te gewoon geworden toen bijna ieder kind het had. Dus uitgeruild (marktplaats, per -vervalst- briefpapiertje) en erover uitgepraat was. Als jullie daar iets op kunnen vezinnen?Wat op dit moment onder de kinderen (8-16) als een razende gaat is http://www.piczo.com Gratis….je eigen website maken incl. vriendenboek. En natuurlijk World of Warcraft. Beide prachtige software en heel veel ruimte om je identiteit op Internet te laten zien. Sterkte dus met Eccky…

Lennart

Ik betaal al zelf voor eccky, dat is helemaal niet erg, zo kan Media Republic Eccky online houden…Maar wel fijn dat Eccky gratis wordt!

Macy

tssss…. Die stomme eccky is nog steeds niet gratis >>> ik moet er nog steeds voor betalen en dan doe ik dus echt niet!<<<

carmen

ik vind eccky echt tegek !!!!!!!!en mijne is al bijna 18

leslie

het lijkt met top maar ik heb er geen een dus ik wens dat ik er een kan krijgen *snik*

m

ik snap helemaal niets meer van dit gebeuren. De een zegt een eccky maken is gratis. de ander zegt vanaf september en de volgende zegt weer dat een gewone maken gratis is. Wees gewoon duidelijk.

James Clignett

Eccky gratis dat was het volgens mij altijd al, Maarik kan al een week niet op eccky omdat de website uit de lucht is en ik heb er veel in geïnvesteerd… Hoe zit dat nou?

James Clignett

Eccky gratis dat was het volgens mij altijd al, Maar ik kan al een week niet op eccky omdat de website uit de lucht is en ik heb er veel in geïnvesteerd… Hoe zit dat nou?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond