Deel dit artikel
-

DML!: ‘Vijfhonderd procent meer leads Carnext’

Het aantal maandelijks leads voor koop- en huurauto’s aan Carnext is dit jaar met 483 procent gestegen. Bovendien wist het zijn geautomatiseerde marketingactiviteiten op te schalen van 1 naar 22 landen.

Het bedrijf van Leaseplan schakelde eind 2019 Trafficbuilders en Channable in om fundamenten onder zijn internationale digitale marketingactiviteiten te leggen. Dat geschiedde in veertien maanden tijd, zo vertellen Marjet Pels en Jaap Hopmans in een presentatie die dinsdag 3 november live gaat. Ze presenteren hun verhaal tijdens Digital Marketing Live!, wat dit jaar gratis in online video wordt georganiseerd.

Van de Carnext-sites in de 22 landen werd één hoofdfeed gemaakt met daarin het complete auto-aanbod. In zo’n dynamische feed staan alle auto’s die op dit moment te koop en te huur zijn met alle relevante specificaties. Vervolgens werd die hoofdend ‘opgesplitst’ naar land en werden er subfeeds gemaakt voor prospecten en remarketing.

Wanneer beschikbaar wordt zo’n feed verrijkt met extra data. Dat wordt samengevoegd in Channable en gedistribueerd naar Facebook, Google en eBay in 22 landen. De vorm: paid, social en displaycampagnes.

Door de marketingactiveiten te centraliseren rondom één platform kon Carnext toe met niet twee dozijn maar zes man aan de knoppen voor de 22 markten die het bedient.

Traffic Builders sleepte voor dit werk drie Global Search Awards 2020 in de wacht.

*) De collectie video’s van Digital Marketing Live! gaat dinsdag 3 november live. Die van E-commerce Live! op maandag 2 november. Inschrijven en deelnemen is gratis. Je wordt aangeraden alvast een aantal sessies te selecteren en kijktijd te reserveren. Dat kan op de dag zelf, maar ook in de dagen daarna. Eerdere Collecties die live staan: Recruitment, Fashion en B2B Digital en Emerce eDay.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond