Deel dit artikel
-

E-commerce België passeert dit jaar magische grens van 11 miljard euro

E-commerce in België is de eerste zes maanden van het jaar ten opzichte van vorig jaar met 7 procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor. De verwachting is dat de magische grens van 11 miljard euro wordt gepasseerd.

De uitgaven bedroegen 5,69 miljard euro. Zowel het aantal online betalingen als het uitgegeven bedrag stijgen voor het vijfde jaar op rij

Reizen worden het vaakst online aangekocht. Verder blijken ook tickets voor attracties en events heel populair online. Liefst 8 op 10 tickets voor attracties en events worden via internet aangekocht. De categorie Health & Beauty groeit het sterkst.

Tijdens de eerste helft van het jaar werd 18 procent van de online aankopen gedaan met de smartphone. Iets minder vaak wordt de laptop ter hand genomen. Bij de betaalmiddelen blijft Bancontact online het populairste betaalmiddel, goed voor een marktaandeel van 39 procent. Op de tweede plaats komt de credit card. PayPal staat met 14 procent op de derde plaats.

Online winkelen wordt als zeer positief ervaren. Dat komt door de lage prijs en het gemak van thuis te bestellen. Daarnaast speelt tijdsbesparing ook een rol.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond