Deel dit artikel
-

E-Commerce Live!: ‘Corona is een tijdmachine’

Corona is een tijdmachine. “Het heeft 2030 naar 2020 gebracht,” zegt Shimona Mehta van Shopify op E-Commerce Live! “Met name fysieke retail moest versneld digitaliseren.”

Mehta is mede verantwoordelijk voor Shopify Plus in het EMEA gebied (Europa en het Midden Oosten). Het Canadese e-commerce platform voor webwinkels, dat twintig jaar geleden ontstond uit pure frustratie over het gebrek aan goede e-commerce software, vertegenwoordigt 7000 topmerken die samen ruim 1 miljard omzet draaien.

Mehta zag de veranderingen met voor haar ogen voltrekken. “In de eerste coronamaand zagen we 62 procent meer nieuwe winkels, een groei die we nog niet eerder hebben gezien. De retail had ook geen andere keuze: consumenten die nog op traditionele wijze bij fysieke retail winkelde, moesten uitwijken. Ook naar online entertainment en communicatie. We zagen ook dat consumenten nieuwe merken gingen ontdekken nu ze daar tijd voor hadden.”

Sommige merken als Fielmann met 350 fysieke brillenzaken hadden geen enkele online omzet. Na de gedwongen sluiting van de winkels kwam 100 procent van de omzet uit online. “Deze merken denken nu na over een permanente online strategie.”

Polaroid opende voor de verkoop van analoge camera’s een online winkel in maart en verdubbelde de omzet. Het Nederlandse portmerk BALR opende via Shopify een Amerikaanse onlinewinkel en ging verkopen via Instagram.

Chocoladeverkoper Lindt Canada zat met de handen in het haar toen met Pasen chocola niet in winkels gekocht kon worden. In vijf dagen voor Pasen had het bedrijf een webwinkel op Shopify.

“Alles dat de afgelopen 20 jaar nog werkte, moet voortaan anders ingevuld worden,” zegt Mehta. “Het Nieuwe Normaal blijft.”

Meld je gratis aan voor E-Commerce Live! op 2 november

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond