Deel dit artikel
-

E-commerce Live!: Hoe bol.com een marktplaats wordt

Hoe staat het met de kanteling van bol.com van winkel naar marktplaats? Topman Huub Vermeulen vertelt het volgende week woensdag tijdens E-commerce Live! in Amsterdam.

Begin dit jaar ging de kogel door de kerk en iedereen moest het weten: bol.com wordt primair een marktplaats en zet alle zeilen bij om de beste in Nederland te worden. Een groot voordeel ten opzichte van Amazon en Alibaba is het grote supportapparaat richting zowel consumenten als zakelijke verkopers.

Hoe verloopt de overgang? Algemeen directeur Huub Vermeulen is 26 juni ’s middags een van de afsluitende sprekers op E-Commerce Live! en schijnt zijn licht op het proces en zijn plannen.

Het mag niet verrassend heten dat meer sessies die dag direct of indirect in het teken staan van de marktplaatsen. Sinds een jaar zoekt iedereen in e-commerce en media antwoord op de vragen: ‘hoe om te gaan met marktplaatsen?’ en ‘wat is mijn strategie?’.

bol.com kiest ervoor zelf een marktplaats te bouwen en zichzelf te beschouwen als klant 23.001. Flinders daarentegen is enkel gebruiker van marktplaatsen. Bax Shop was eerst actief gebruiker van marktplaatsen, maar besloot onlangs om zelf een meer faciliterende rol in te nemen. Directeuren Geert-Jan Smit, Benjamin Derksen van Frank en Bernd Damme zitten net voor de lunch in een paneldiscussie om hun visies te delen.

Ondanks zijn enorme aanbod op bol.com (13.500 items onder sublabel Brandsupply24) is fonQ er niet.

Jacintha de Graaf van Zalando is wel aanwezig, maar kan niet uit Nederlandse ervaring spreken over marketplaces, omdat Zalando dat hoofdzakelijk op thuismarkt doet. Vooralsnog.

Kijo Oudshoorn van VidaXL is aanwezig op E-Commerce Live! om een onderbelichte vorm van e-commerce te bespreken: dropshipping.

Met wat meer afstand, want zelf geen winkeliers, kunnen partijen als RIFF en Wunderman Thompson E-commerce over de materie van marketplaces spreken.

Het complete programma van de dag staat hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond