Deel dit artikel
-

E-commerce: Monitoren en videokaarten als warme broodjes

De computerschermen, videokaarten, webcams en koptelefoons zijn niet aan te slepen. Cijfers van Tweakers laten zien dat de interesse hiervoor alles slaat.

Nederland is nog steeds massaal bezig zich toe te rusten op thuiswerken voor langere duur. Drie weken geleden werden de eerste ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Sinds die tijd draaien bepaalde webwinkels toptijden.

Tweakers’ Pricewatch, een product- en prijsvergelijker, heeft het verkeer in die tijd met twintig à vijfentwintig procent zien stijgen. Het gaat daarbij enkel en alleen om elektronica in de IT-sferen, maar ook domotica.

“Kleine productgroepen zijn naar de top geschoten en een enkeling verdringt zelfs Televisies en Laptops”, vertelt commercieel directeur DPG Technology Bart Zoetmulder.

De productgroep Monitoren is normaalgesproken goed voor vier procent van de clickouts, maar is sinds half maart naar twaalf procent gespoten. “Bijna het dubbele van de nummer twee.” Strikt genomen kunnen Tweakers en zustertitel Hardware.info niets zeggen over de omzetten van de webwinkels waar ze naar doorverwijzen, maar het is ondenkbaar dat de hoeveelheden extra verkeer totaal niet converteren.

Een andere verrassende nieuwe toetreder tot de top 5 van Pricewatch zijn de videokaarten. “We vermoeden daarvoor twee redenen. Ten eerste, omdat mensen hun computers met nieuwe hardware opwaarderen voor videoconferencing, maar ook voor gaming ter vermaak.”

De productvergelijker ziet verder uitschieters in doorverwijzingen voor webcams, koptelefoons, spelconsoles en toetsenborden.

“En zoals je ziet dat het bezoek aan bouwmarkten in deze periode toeneemt, zien wij de interesse voor smarthome-apparaten stijgen. Behalve aan huis en tuin gaat men ook aan het digitale huis klussen. Slimme speakers en streamers staan bij AD Tech”, ook onderdeel van DPG Media “in de top 5, goed voor negen procent van de clicks-outs.”

Foto: Maik Meid (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Behoorlijk onzinnig om een videokaart te verwisselen voor videobellen. Kun je nog beter je telefoon pakken, die is daar sowieso beter in dan welke laptop/PC dan ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond