Deel dit artikel
-

E-commerce Nederland nieuwe werkgeversorganisatie voor de sector

De e-commerce sector heeft sinds deze week een eigen werkgeversorganisatie genaamd E-commerce Nederland. De sector groeit snel en het economisch belang stijgt zowel in omvang als werkgelegenheid.

In 2025 bedraagt de omzet 55 miljard en werken er tienduizenden mensen in de e-commerce sector.

Voorzitter Daan Hermes wil het beeld van een vernieuwende, aantrekkelijke sector verankeren. Door samenwerking kan men de e-commerce sector nog sterker maken en meer banen creëren voor de toekomst. E-commerce Nederland geeft aangesloten ondernemingen een stem richting beleidmakers en overheid. Verder worden collectieve arbeidsvoorwaarden afgesproken voor e-commerce ondernemingen. Ook tuigen men scholing- en ontwikkelmogelijkheden op voor de sector en stimuleert men samenwerking op innovatie en veiligheid, onder meer door kennisdeling.

De organisatie hoop dat er op termijn één integrale e-commerce cao kan komen. Dat komt de eenduidigheid en uniformiteit ten goede en het voorkomt concurrentie op arbeidsvoorwaarden tussen de nationale spelers en internationale toetreders.

De recent door Picnic samen met vakbond De Unie gesloten cao is ook toegankelijk gemaakt voor andere e-commerce ondernemingen die zijn aangesloten bij E-commerce Nederland.

Er wordt gesproken met geïnteresseerde bedrijven die nu zonder cao werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond