Deel dit artikel
-

Ecosia wordt standaard zoekmachine van Apple-apparaten

De Duitse milieu- en privacyvriendelijke zoekmachine Ecosia wordt de standaardzoekmachine iOS, macOS en iPadOS.

De wijziging van de standaard zoekmachine vindt plaats in de OS-update die rond deze tijd wordt uitgerold naar alle Apple-toestellen. Gebruikers die dat niet op prijs stellen, kunnen hun persoonlijke voorkeur doorvoeren via de instellingen het betreffende apparaat.

Ecosia heeft nu nog zo’n twintig miljoen actieve gebruikers. Dat aantal zal naar verwachting significant stijgen nu Apple zijn voorkeur hardop uitspreekt.

De zoekmachine draait op technologie van Microsoft voor zowel het zoeken als de reclame-inkomsten. Al het geld dat na de aftrek van kosten overblijft, investeert de onderneming in boomplantprojecten over de hele wereld. Daarover is oprichter Christian Kroll (foto) behoorlijk transparant. Iedere maand publiceert hij de inkomsten en uitgaven.

Elke keer dat een gebruiker van Ecosia een reclamelink klikt, verdient het geld.

Vorige week was Apples softwarebaas Craig Federighi een van de sprekers op een Europees privacycongres. Hij schetste daar hoe de computermaker sinds de begintijd al actief de private leefsfeer van zijn gebruikers beschermt. Die opstelling draagt het nog steeds actief uit door te kiezen voor Ecosia en door reclametrackers te blokkeren in zijn software.

(Bekijk op YouTube)

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Remco

Inmiddels is IOS14 uitgebracht maar
Het is nog steeds Safari. Gelukkig kan je wel nu de browser aanpassen (naar Ecosia)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond