Deel dit artikel
-

EDarling bestraft wanpraktijken concurrenten via de rechter

EDarling heeft twee kort gedingen gewonnen tegen branchegenoten die oneerlijke praktijken toepasten. De rechtszaken dienden in Duitsland. Het is niet uitgesloten dat Nederlandse concurrenten voor een rechter worden gedaagd.

De Duitse eigenaren van Elitepartner.de en Partnersuche.de werden door eDarling in Berlijn voor de rechter gedaagd. De klager vroeg de rechter om zich uit te spreken over de wijze waarop abonnementsverlengingen aan de man worden gebracht. EDarling verzet zich ook tegen nepberichten aan mensen die afspraakjes zoeken.

Het bedrijf streeft ernaar om de ‘schimmige spelers’ een dwangsom opgelegd te krijgen van 250.000 per overtreding.

De rechter stelde het bedrijf gisteren in het gelijk.

Elitepartner, onderdeel van uitgeverij Burda Digital, verlengt de abonnementen op ontransparante wijze. Mensen die eerst voor drie of zes maanden abonnee zijn, zien hun abonnement stilzwijgend verlengd worden voor respectievelijk zes of twaalf maanden. Daar betalen ze dan 359,40 of, voor een jaar, 478,80 euro voor.

Partnersuche laat zijn eigen personeel als fictieve daters berichtjes sturen naar andere abonnees. Daarmee wekten ze de schijn dat de onlinedienst hen mogelijk echte dates zouden brengen. In de ogen van eDarling is dat pure misleiding.

Onlangs won eDarling Duitsland al een proefproces tegen een kleine marktpartij over precies deze onderwerpen. Peter Gamelkoorn van eDarling Benelux: “EDarling heeft de klachten ingediend omdat de praktijken onze leden benadelen en de branche als geheel in een kwader daglicht stellen.”

In Nederland is er volgens Gamelkoorn nog geen sprake van rechtszaken tegen misleiding door concurrenten. “Het wordt in Nederland al beter.”

Komende maand vieren de datingsites in Nederland hoogtijdagen in de media. Binnenkort starten zij hun mediacampagnes om de goede voornemens van veel singles Nederlanders te helpen realiseren.

Foto: Evil Erin (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

genept

deze side haald idd ongewenst geld van je rekening met een verlenging waar je niet om heb gevraagd en zelf duidelijk heb gemaakt dat je niet langer van de service gebruik wil maken.
voor hun geen rede genoeg om je nogmaals een maand extra te laten betalen a 60 euro voor een maand…
belachelijk en mensen moetten gewoon hier over gaan klagen..
aanpakken dat soort misleidende acties.

joke

Heb me ingeschreven bij datingvoorjouenmij en is nog gratis ook dus waarom zou je veel betalen als het ook gratis kan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond