Deel dit artikel
-

EDAY 2021: shopstreaming, omnichannel, consumentengedrag

Natuurlijk biedt EDAY 2021 zoals gebruikelijk weer vergezichten in het digitale domein, maar het zal ook gaan over nieuwe ontwikkelingen in marketing en e-commerce.

Lucien Schut, omnichannel strategie manager bij Dille & Kamille, blikt terug op de invloed die de coronapandemie had op het winkelen en de lessen die zijn keten heeft geleerd.

Shopstreaming is booming in China en verovert snel markt in de rest van de wereld. Shopstreaming is een combinatie van live streaming en e-commerce.

John Beerens organiseerde onlangs een eerste shopstreaming event in Nederland, gericht op het inspireren van consumenten, kappers en haarstylisten. Wat zijn de learnings van deze shopstreaming sessie? En hoe is het anders dan het oude Tel Sell formaat?

Mede door de impact van de corona-pandemie is het gedrag van de consument veranderd. Van de elf types die het onderzoek van Euromonitor heeft gedefinieerd, zijn er twee die eruit springen: The Self Care Enthusiast en The Empowered Activist. Waarbij de een zich bovengemiddeld focust op gezondheid, work-life balance en het gezin en de ander keuzes maakt op basis van inclusiviteit, duurzaamheid en lokale beschikbaarheid.

Het is ook een kansrijke tijd voor merken want mensen verwáchten dat merken een positieve impact maken. Zowel in hun eigen leven als voor de maatschappij. Je leert van Dolly van den Akker (Mmatter) en Wienke Trijen (Watson) wat rol kan zijn van meten, shopper insight en de emotionele connectie.

Je leert ook hoe de marketing bij uitgeverij DPG Media van conceptaanpak naar crowdsourcing van ideeën is gegroeid. Dennis de Zwaan (DPG) en Willem Waardenburg (PEXI) vertellen hoe creatie zowel impactvol als schaalbaar kan zijn aan de hand van drie belangrijke pijlers in campagne-ontwikkeling: sterke concept ontwikkeling, schaalbaarheid concept en automatisering.

EDAY, op 11 november, is dit jaar nog geheel virtueel, maar gratis te bekijken. Zie hier alle sprekers, registreren kan hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond