Deel dit artikel
-

EDAY 2022: ‘De klanterervaring moet naadloos en inspirerend zijn’

Sinds december 2021 is Maria von Scheel-Plessen als directeur EMEA bij Gucci in Milaan verantwoordelijk voor de e-commerce verkoop in 37 markten, evenals de mediastrategie. In deze nieuwe rol spreekt ze op Emerce EDAY op 6 oktober.

EDAY kan natuurlijk niet zonder een presentatie over e-commerce en marketing. Maria von Scheel-Plessen zal het op EDAY dan ook gaan hebben over de digitale transformatie in relatie tot de e-commerce klantreis en consumenteninzichten. Ook de metaverse zal ter sprake komen.

Modemerk Gucci nestelde zich onlangs in Roblox met een eigen virtuele ruimte Gucci Town. De ruimte bestaat uit een centrale tuin die verschillende gebieden met elkaar verbindt, waaronder een voor minigames, een café en een virtuele winkel waar spelers uiteraard virtuele Gucci-uitrusting kunnen kopen voor hun Roblox-avatar. Gucci hoopt naar eigen zeggen op een open dialoog met terugkerende bezoekers.

Ze draait al een tijdje mee in het marketingvak. Zo leidde Von Scheel-Plessen de wereldwijde media voor 22 markten bij Montblanc, waar ze verantwoordelijk was voor online en offline advertenties, technische projecten en e-commerce.

Daarvoor gaf ze sturing aan de marketingcommunicatie voor luxemerken bij Amazon en leidde ze marketingcommunicatie in Zuidoost-Azië voor Zalando in Singapore.

‘Mijn levenslange principe is om eerst aan de klant te denken en de klantreis te optimaliseren voor alle marketingactiviteiten: de klanterervaring moet naadloos en inspirerend zijn. Anders zal naar mijn mening een onderscheid en unieke waardepropositie ten opzichte van andere merken moeilijk te bereiken zijn,’ zo vertelde eerder in een interview.

Emerce EDAY wordt 6 oktober gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam. Kaarten zijn hier te bestellen.

In 2020 presenteerde Von Scheel-Plessen  haar visie op de marketeers van morgen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond