Deel dit artikel
-

EDAY 2022: Het geheim van de slimme haven

Drones, IoT sensoren, autonome schepen en slimme software, Oscar van Veen, hoofd digitale innovatie bij Havenbedrijf Rotterdam ziet grote verschuivingen in de toekomst. En die zijn hard nodig ook, wil je als haven kunnen meebewegen. Van Veen spreekt 6 oktober op EDAY.

Tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit leerde Van Veen welke consequenties het verkeerd inschatten van innovaties hebben. De Amerikaanse spoorwegen dachten in de jaren vijftig nog dat vervoer per trein de beste manier was om goederen te vervoeren. Zij had de opkomende luchtvaart danig onderschat.

Van Veen is ervan overtuigd dat over een jaar of vijftien jaar er autonome trucks door de haven rijden en er autonome schepen varen tussen de terminals. Met de voorbereidingen ervan is al begonnen.Rotterdam heeft de ambitie om wereldwijd de slimste haven ter wereld te worden. Het Havenbedrijf Rotterdam zet in op energietransitie, digitalisering en innovatie om logistieke ketens via Rotterdam efficiënter, betrouwbaarder en dus concurrerender te maken.

https://www.portofrotterdam.com/nl/online-beleven/portcast/het-geheim-van-de-slimme-haven

PortXL, dé accelerator van maritieme innovaties, helpt start-ups en scale-ups uit de hele wereld hun innovaties te versnellen. Elk jaar krijgen deelnemers toegang tot een netwerk van mentoren, investeerders, maritieme en corporate bedrijven en sponsors.

Havebedrijf Rotterdam heeft een podcastserie gemaakt over innovaties in de haven.

Emerce EDAY vindt dit jaar plaats op 6 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Kaarten hier.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond