Deel dit artikel
-

EDAY 2022: Kitepower haalt €850K op met Europese crowdfunding

De Delftse start-up Kitepower, die komende donderdag te gast is op Emece EDAY, heeft met hun eerste mobiele airborne windsystem (AWES) de toekomst van groene windenergie in handen: goedkoper, praktischer, makkelijk te verplaatsen en ook bij weinig wind kan energie opgewekt worden. Inmiddels zijn ruim 738 investeerders ingestapt en is met de crowdfunding zo’n 120% van het investeringsgeld opgehaald.

Met het geld wil Kitepower op de korte termijn oplossingen bieden voor rampgebieden, vluchtelingenkampen, bouwplaatsen en festivals. Bekende Nederlandse duurzaamheidsexperts wijlen Wubbo Ockels en wijlen Henk Hutting zagen al vroeg de potentie van vliegers die energie kunnen opwekken. Om de droom van Wubbo en Henk te realiseren is Johannes Peschel – CEO Kitepower – een succesvolle pan-Europese crowdfunding gestart, de crowdfunding sluit op 4 oktober 2022.

Kitepower noemt zich een krachtige speler in de wereld van microgrids; lokale energie systemen die onafhankelijk kunnen functioneren. Op dit moment wordt de markt nog steeds gedomineerd door dieselgeneratoren, maar de mobiele containers van Kitepower vormen een goed en duurzaam alternatief. De afgelopen vijf jaar heeft Kitepower nauw samengewerkt met het Ministerie van Defensie om de power units militair in te kunnen zetten in moeilijk bereikbare en onherbergzame gebieden. ‘Het installeren en runnen van het systeem kost nog geen halve dag en er is geen specifieke kennis voor nodig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond