Deel dit artikel
-

eDay: Macht en intriges in Silicon Valley

De tijd dat Silicon Valley een onschuldige hippie-achtige omgeving was voor grootdenkers is voorbij. Auteur Antonio Garcia Martinez zet op Emerce eDay een lamp op machtspelletjes en verstoorde verhoudingen.

Garcia Martinez doet dat op basis van eigen ervaringen. Hij hielp mee aan de bouw van de reclamemachine waar bij Facebook nu miljarden dollars doorheen stromen en een startup aan Twitter. De oud-medewerker van Goldman Sachs is niet de eerste die de donkere kant benoemt. Hij is wel de eerste die het opschreef, vertelde hij op een event van de NY Times.

Over de topmannen en -vrouwen van Silicon Valley zegt hij: “Het zijn geen slechte mensen, maar ze hebben geen idee hoe machtig ze zijn. Daarnaast zijn ze moreel onverschillig. Digitale reactionairen, zeker geen rebellen.” De onderlinge verhoudingen omschrijft hij als vergelijkbaar met de politiek van Game of Thrones.

Zijn lezing gaat over het machtsspel tussen visionaire types, mensen met geld en de superslimmen der aarde en hoe dit samen tot een digitale revolutie leidt.

Een recent interview over, onder meer, het systeem achter Facebook Advertising:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

*) Antonio Garcia Martinez spreekt op donderdag 5 oktober op EMERCE eDay in de Kromhouthal te Amsterdam. eDay is onderdeel van de Amsterdam eWeek.

Foto: Georgie Pauwels (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond