Deel dit artikel
-

eDay: NASA tegenwoordig vooral virtueel

Emerce eDay, op donderdag 11 oktober, is het jaarlijks terugkerende evenement waarin Emerce de grenzen oprekt en iets verder kijkt dan het digitale domein. De komende weken stellen we je de sprekers aan je voor. Vandaag: Veronica McGregor (NASA).

Niet ver van downtown Los Angeles ligt het Jet Propulsion Laboratory oftewel JPL. De juiste Nederlandse vertaling zou zijn straal voortstuwing laboratorium. Het is zonder twijfel een van de meer tot de verbeelding sprekende onderdelen van ruimteorganisatie NASA. Hier worden bijvoorbeeld alle onbemande vluchten voorbereid.

De Explorer 1, waarmee voor de Amerikanen het ruimtevaarttijdperk een aanvang nam, werd hier eind jaren vijftig ontwikkeld, maar ook de onbemande Mars reizen.

Het JPL beheert ook het wereldwijde Deep Space Network, gevestigd in de Mojavewoestijn van Californië, nabij Madrid (Spanje) en in de buurt van Canberra (Australië).

Het complex in Pasadena van het JPL is ongeveer 72 hectare groot. Het grootste deel hiervan ligt op het grondgebied van La Canada Flintridge.

Veronica McGregor is persvoorlichter van NASA en zag hoe door het verdwijnen van tijdschriften en wetenschapsredacteuren bij kranten er steeds minder aandacht kwam voor de werkzaamheden van het Jet Propulsion Lab. Om ervaringen te kunnen blijven delen met het publiek wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet op 360 graden video, augmented reality en webgebaseerde VR. Tegenwoordig kun je zelf virtueel wandelen over Mars.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond