Deel dit artikel
-

EDAY: ‘Shopstreaming in de toekomst op sociale platforms’

Shopstreaming, online verkoop- en marketingevenementen, zal uiteindelijk wel worden gefaciliteerd op grote sociale platforms, maar nu is dat nog niet zo. “Facebook is bezig, maar in een primitieve vorm,” zeggen Wim la Haye en Maarten Verhey op Emerce EDAY.

Beide mannen verzorgden het eerste officiële shopstreaming event in Nederland op de site van John Beerens, waarbij de nadruk lag op het inspireren van consumenten, kappers en haarstylisten.

Beerens gaf in totaal vier hairstyling-workshops om verschillende looks te creëren, en mede-eigenaar Josephine Beerens beantwoordde alle inkomende vragen via de chat. Influencer Romy Xsara met bijna een miljoen volgers op TikTok deelde tegelijk haar beauty-advies. Het event heeft meer dan 500 vaste klanten bereikt.

Hoe is dat anders dan het oude TelSell formaat, legendarische verkooptelevisie uit de jaren tachtig en negentig? “Toen ging het om echt om de verkoop, conversie is niet het enige doel”, aldus La Haye en Verhey. “Shopstreaming gaat over de dialoog met de klant. In de winkel kun je vragen over producten stellen, online is dat lastiger. Het idee is dat je de afstand tussen klant en verkopen kleiner maakt.”

Uniek is dat de uitzendingen volledig zijn geoptimaliseerd voor de smartphones: geen breedbeeld, maar verticaal beeld.

Shopstreaming is booming in China en verovert snel markten in de rest van de wereld. Maar het fenomeen staat nog in de kinderschoenen. Het vereist maatwerk. De uitzendingen vinden nu nog vaak plaats op sites van de merken zelf. Dan moet je wel heel veel lawaai maken op de ‘socials’ om je publiek naar de live-uitzending te delegeren. Ook zijn er nog geen kant-en-klare software oplossingen voor shopstreaming.

La Haye en Verhey verwachten wel dat grote sociale platform ook shopstreaming gaan faciliteren. “Je kunt nu wel livestreamen, maar dan heb je nog niet de integratie met de webshop. Op Facebook is er in de VS een livestream met producten daaronder, maar dat is niet wat je wilt.”

De video Shopstreaming, waarom moet je er nu op inspringen is na registratie gratis te bekijken.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond