Deel dit artikel
-

EDAY: Waarom vrouwen in tech essentieel zijn voor de toekomst

Trendwatcher Lieke Lamb is in mei bij Women in Tech benoemd tot nieuwe directeur van The Dutch Chapter. Met deze organisatie wil Lamb (49) in de komende jaren zowel een partner als uitdager zijn voor partijen uit de politiek, het bedrijfsleven en onderwijs.

‘We willen ze inspireren als het gaat om de participatie van vrouwen en meer diversiteit en inclusie in het algemeen’, aldus Lamb die volgende maand zal spreken op EDAY.

Lamb is een van de oprichters van Women in Tech NL, die inmiddels tweehonderd leden telt en een hoofdkantoor in Parijs heeft.

De belangrijkste missie: het bevorderen van gelijke behandeling en diversiteit op gebieden als wetenschap, technologie en kunst.

Als directeur volgde Cara Antoine op, die vanaf december 2019 leiding gaf aan de Nederlandse afdeling.

Als Senior Trendstrateeg en Innovatie Ambassadeur volgt Lieke al meer dan twintig jaar nauwlettend de technische, sociaal-maatschappelijke en economische ontwikkelingen.

Op EDAY worden vragen gesteld over diversiteit en inclusiviteit die belangrijk zijn als je je merk toekomstbestendig wilt maken (AI, algoritmen, merken en media), Wat zijn goede – en slechte – voorbeelden en wat zijn de resultaten? En: Hoe ziet de toekomst er idealiter uit?

Emerce EDAY wordt dit jaar gehouden op donderdag 5 oktober in Amsterdam. Het volledige programma vind je hier. Kaarten zijn hier te bestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond