Deel dit artikel
-

EDAY: de workshops

Tussen de klinkende namen op EDAY komende donderdag zijn er ook nog gewoon leerzame workshops en praktische presentaties te volgen.

Met de workshop ‘De do’s en don’ts van succesvol podcasten’ neemt Jente Kater je mee in de wereld van het podcasten. Deze workshop is vooral voor content marketeers die (deels) in eigen beheer een podcast willen opzetten. Wat komt er allemaal kijken bij een podcast die gemaakt is voor de toplijstjes van Apple Podcast en Spotify. Waar moet je op letten en wat kan je allemaal doen om niet te verdwijnen in het Siberië van de podcastlijsten? In een half uur ben je helemaal op de hoogte.

Bart van der Wiele (Adobe) praat je op Stage 7 bij over Adobe Firefly, en dan met name de rol van kunstmatige intelligentie daarbij.

Grote marktveranderingen kunnen chaos creëren in jouw organisatie en e-commerce strategie. Zo kent de fietsenbranche momenteel grote uitdagingen. Na een explosieve groei tijdens de afgelopen jaren als gevolg van de pandemie, bezwijken nu diverse grote merken omdat de productie (en garantie) processen dit tempo niet langer kunnen bijbenen.

Als marktleider op fietsengebied in de Benelux heeft PMG – van o.a. de merken Popal, BSP, Cangoo, Keewee en Bird Bike – hier op tijd een strategische keuze in gemaakt: door fietsendealers in hun kracht te zetten en te ontzorgen met een next level e-commerce platform. Hiermee bind je je klanten en kun je de interne organisatieprocessen goed blijven managen.

Maar, hoe doet PMG dat? Een next level experience bieden aan B2B klanten kan een hele uitdaging zijn. Klanten in B2B verwachten een hoog niveau van (self) service in hun online e-commerce omgeving, zoals ze dit ook van B2C gewend zijn. Alle systemen van de backoffice moeten op elkaar aansluiten om de optimale klantreis neer te zetten.

PMG neemt je mee in de transitie naar hun nieuwe dealerportal met een optimale user experience. Digital agency Bitfactory deelt de ins and outs van de e- commerce strategy, het designproces en de technische implementatie. Tackel de chaos en blijf volop in beweging met B2B e-commerce!

Ramon Mens (Mediahuis) zijn ervaringen met het opzetten van een AI-gedreven sportnieuwssite Resport.nl. Van idee tot uitvoering en de technologieën die we hebben ingezet. We blikken vooruit op de toekomst van AI en de mogelijke gevolgen.

Hoe herontwerp je een website met een toegewijd wereldwijd publiek? Om de nieuwe Wikipedia-interface te ontwikkelen, werkte het team samen met meer dan 30 vrijwilligersgroepen van over de hele wereld, waarbij gebruikers in plaatsen als India, Indonesië, Ghana en Argentinië allemaal hielpen om de update te testen en inzicht te geven in de productontwikkeling. In deze lezing laat lead UX-ontwerper Alex Hollender zien hoe het proces was, welke stappen ze namen en welke keuzes er onderweg moesten worden gemaakt.

Bedrijven over de hele wereld stellen zichzelf ambitieuze netto-nul doelen. Ambitieus van schaal, maar, cruciaal, ook in hun tijdlijn. De nieuwe ambities verschuiven het paradigma van waar te optimaliseren voor. De traditionele driehoek van tijd, kosten en kwaliteit is verschoven naar een vijfhoek die duurzaamheid en naleving van de regelgeving toevoegt aan de optimalisatiecriteria. Alle vijf de criteria kunnen onderling afhankelijk zijn, soms concurreren en idealiter elkaar vermenigvuldigen in hun impact terwijl ze elke dag veranderen. Het beheersen van dit snel veranderende rijk van optimalisatie om de zakelijke impact voor duurzaamheid te maximaliseren, is de sleutel tot het leiden van deze verandering vanaf de voorkant.

Leer Leer met Pina Schlombs (Siemens) hoe je succes in duurzaamheid kunt vormgeven en stimuleren door het zakelijke potentieel in de vijfhoek van kansen te benutten met behulp van digitale tweelingtechnologie.

Emerce EDAY wordt dit jaar gehouden op donderdag 5 oktober in Amsterdam. Het volledige programma vind je hier. Kaarten zijn hier te bestellen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond