Deel dit artikel
-

Edutech startup heeft nu ook TU Delft als klant

Edutech startup StuComm heeft de TU Delft als grote klant binnengehaald. Dat maakte oprichter Ronald Kouvelt vrijdag bekend op Demo Day van Startupbootcamp in Halfweg.

StuComm is een app die een lesrooster, studieresultaten en deadlines samenbrengt. De app werd eerst uitgeprobeerd op studenten van de Hogeschool Utrecht, waar Kouvelt ooit studeerde. Gaandeweg is het klantenbestand uitgebreid: de Universiteit Utrecht en de Hogeschool InHolland werden betalende klanten.

De TU Delft is alleen al goed voor 21.000 studenten. StuComm en de universiteit beginnen overigens met het testen van de technische infrastructuur.

Kouvelt kreeg het idee voor de app toen de propedeusedirecteur van de Hogeschool Utrecht hem vertelde hoe moeilijk het is studenten te bereiken. Bulletins en beeldschermen worden amper bekeken, maar sociale media en apps wel.

Het bedrijf van Kouvelt en partner William Viveen bestaat nog maar sinds 2014, en begon als onderdeel van incubator UtrechtInc. Inmiddels zijn er 70.000 gebruikers, met grote potentie: er zijn een kleine 1,2 miljoen HBO en MBO-studenten in Nederland. StuComm rekent wel hoge kosten voor installatie en de backend, en vraagt een licentie per student.

StuComm wil op termijn de grens over, vertelde Kouvelt gisteren, zonder daarover in detail te treden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond