Deel dit artikel
-

Apple geeft omzetwaarschuwing, een derde minder laptops door coronavirus

Apple gaat de geprojecteerde omzet voor het eerste kalenderkwartaal van 2020 niet halen door het coronavirus. Dat meldt het bedrijf aan investeerders.

De dalende inkomsten komen volledig voor rekening van China, waar nog altijd een deel van de Apple Stores is gesloten. Ook kan er in China minder geproduceerd worden, omdat er minder productiecapaciteit beschikbaar is. Veel werknemers zijn na het Chinese nieuwjaar nog niet teruggekeerd.

De fabriek van Foxconn, vooral bekend van de iPhone, draait op een laag pitje met nog geen 10 procent van het personeel dat normaal beschikbaar is.

Pas in april zal duidelijk worden wat de werkelijke schade zal zijn. Apple hield eerder rekening met een omzet van tussen de 85.5 miljard en 89.5 miljard dollar.

Rivaal Samsung staat er beter voor: het laat de helft van zijn smartphones in Vietnam maken.

Het coronavirus vergroot zijn greep nu ook op de productie van laptops. De verwachtingen zijn dat er dit kwartaal 29 tot 36 procent minder laptops worden verscheept.

De meeste laptops, ook de MacBook Air en MacBook Pro, worden in China gemaakt. Doordat verschillende fabrieken zijn gesloten, loopt de productie gevaar.

Digitimes schrijft dat fabrieken als Quanta hun productie al verleggen naar Taiwan, maar ze kampen met een tekort aan onderdelen die in China worden gemaakt.

Hier ziet er overigens naar uit dat Apple eind maart wel een aankondiging gaat doen van de goedkopere iPhone 9. Het toestel zou op 3 april in de winkel moeten liggen. De schatting is dat Apple de smartphone 31 maart aankondigt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond