Deel dit artikel
-

Een praatpaalrelatie met Amazon Echo

Weer een flop van Amazon of het meest geniale product van 2015, daar is men het nog niet over eens. We kunnen het straks rechtstreeks vragen aan de nieuwe slimme praatpaal.

Echo is het beste te omschrijven als een combinatie van Apple’s Siri en de 360-graden-luidspreker UE Boom. Het apparaat staat continu standby en continu in contact met de cloudservers van Amazon. Activeren doe je door een codewoord, in dit geval ‘Alexa, zoals we bij Google Glass een opdracht kunnen geven met ‘OK Glass’.

Daarna kun je in feite van alles vragen wat je normaal ook een computer zou vragen door een opdracht in te voeren. Als je het niet weet, kun je zelfs vragen wat Echo voor je kan betekenen: Muziek afspelen, boodschappen toevoegen aan je boodchappenlijstje, hotelreservering maken, Wikipedia raadplegen, alarm instellen of een mop laten vertellen.

Amazon Web Services leert hierdoor steeds meer van je wensen en past zich zelfs aan je spraakpatroon, gebruik van bepaalde worden en je persoonlijke voorkeuren. Hierdoor is alweer gelijk kritiek ontstaan nadat Amazon gisteren het apparaat onthulde. Wat slaat Amazon allemaal van je op? De link naar de webshop van Amazon is natuurlijk zo gelegd.

Echo gaat 199 dollar kosten, dezelfde prijs als voor de UE Boom. Als je kijkt wat er allemaal onder de ‘motorkap’ zit, een redelijke prijs. Een vernuftig systeem van een subwoofer en een tweeter met een baspoort zou een prachtig en duidelijk geluid moeten geven. Bovenop bij de lichtring (die tevens volumeknop is) zitten 7 geschakelde microfoons, die vanuit elke plek je kunnen horen en door noisecancelling je ook nog verstaan terwijl er muziek of achtergrond geluiden zijn. Als dat niet genoeg is, zit er in de afstandsbediening ook nog een microfoon. Allemaal claims die we zeker zullen uittesten als we een exemplaar binnenhebben.

Natuurlijk is er ook een app voor iOS en Android om in feite dezelfde dingen te bedienen die je ook met je stem zou doen. Je kunt rechtstreeks verbinding maken via bluetooth of wifi.

Gelijk bestellen wordt moeilijk, de eerste exemplaren zijn op ‘invite only’. Of het apparaat ook naar Nederland komt en belangrijker, Nederlands zal spreken, is nog niet bekend.

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond