Deel dit artikel
-

Eerlijke smartphone FairPhone in productie

FairPhone, de Nederlandse maker van een eerlijke mobiele telefoon, heeft de zelf gestelde grens van 5000 betaalde smartphones bereikt en kan daarmee aan de productie beginnen. De telefoon zal rond oktober geleverd worden.

De mijlpaal werd vorige week bereikt, een week voordat de deadline zou aflopen. FairPhone gaat er nu 20.000 produceren bij het Chinese A’Hong. De meeste bestellingen zijn opmerkelijk genoeg afkomstig uit Duits sprekende landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, aldus Van Abel tegenover Tweakers. Nederland was vanzelfsprekend ook goed vertegenwoordigd.

De Fairphone bestaat niet uit grondstoffen als tin en kobalt die veelal onder belabberde arbeidsomstandigheden worden gewonnen en soms zelfs bijdragen aan de instandhouding van gewapende conflicten, met name in Congo. De batterij kan makkelijk vervangen worden.

De Android-telefoon, die al eens werd gepresenteerd op het Amsterdamse media- en technologiefestival Picnic, begon drie jaar geleden bij Waag Society als een ‘campagne voor bewustwording’ rond misstanden in de telefoonindustrie.

Met de komst van de FairPhone zijn er nu twee kleine fabrikanten van smartphones in Nederland. De andere is Ambiance Technology, bekend van de Wolfgang.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond