Deel dit artikel
-

Eerste (besloten) stapjes Clubhouse op Android

Clubhouse werkt aan een Android-versie van zijn chatapp en publiceerde afgelopen dagen een ruwe testversie daarvan aan een groep bekenden.

Het is nog maar een kleine groep bevriende testers die de app in handen heeft, maar niettemin is het de eerste stap op het Android-platform voor Clubhouse.

De chatapp voor gesproken woord is de verrassing onder de social apps van afgelopen coronajaar. Het stelt gebruikers in staat op audiochatkamers op te zetten en te bezoeken. Je wisselt van kamer met het gemak van een swipe.

Tot op heden was de app enkel voor iOS beschikbaar. Android is echter aanmerkelijk groter in bereik.

In januari haalde Clubhouse venture capital op bij investeerder Andreessen Horowitz. Met dat geld moet de start-up haast gaan maken. Haast om een degelijke app neer te zetten die concurrenten als Facebook, Spotify, Slack en Twitter aan kan. Deze techgiganten hebben namelijk elk al aangekondigd de audiofeature te willen kopiëren. Twitter ging gisteren live met zijn product Spaces.

Slecht nieuws is ook dat het aantal downloads van Clubhouse tussen februari en april zijn gedecimieerd. Het aantal downloads is de afgelopen maand enorm teruggelopen, blijkt uit metingen van Sensor Tower.

In april telde Sensor 922.000 downloads. Dat waren er in maart 2,7 miljoen en in februari nog 9,6 miljoen. Overigens wordt de app nog wel redelijk gebruikt.

Foto: isengardt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond