Deel dit artikel
-

Eerste betaaloplossing Apple Pay van Nederlandse bodem

Het Nederlandse inBeacon gaat een iBeacon betaaloplossing bieden via het vorige week aangekondigde Apple Pay platform. Dat platform moet nog worden uitgerold voor Europa, maar het bedrijf wil er naar eigen zeggen alvast klaar voor zijn.

De klant krijgt via een app de betaling op het scherm van de smartphone aangeboden, waarna afgerekend kan worden via Apple Pay. Voordeel is dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in betaalapparaten met NFC, zegt inBeacon.

De Apple Pay betalingsoplossing wordt onderdeel van het inBeacon platform, dat kan worden geïntegreerd met systemen als ERP, CRM, Loyalty Management en POS kassasystemen.

“We zijn meteen met de ontwikkelsoftware voor Apple Pay aan de slag gegaan”, zegt Remco Bron CMO en mede-oprichter van inBeacon tegen Emerce. “Het past in onze strategie om klanten en retailers meer informatie en mogelijkheden te bieden tijdens een winkelervaring. Eenvoudig afrekenen overal in de winkel is daar een belangrijk onderdeel van.”

Bron kan echter niet zeggen wanneer het ook daadwerkelijk kan worden gebruikt. “Van Apple Benelux hebben we daar nog geen duidelijkheid over. Er gaan geruchten dat het oktober zou kunnen worden.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Niels

Beste Remco, leuk initiatief. Op welke termijn verwacht je dit operationeel te hebben?
Daarnaast spreek je over koppelingen met diverse ERP, CRM, Loyalty en POS systemen. Met welke systemen kun je koppelen en is dit “out-of-the-box” functionaliteit? Wij zitten in een aantal leuke iBeacon projecten waar we graag eens over van gedachten zouden willen wisselen.

Niels
Evolve Mobile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond